Israelul si Egiptul vor incheia, pe 30 iunie, un acord in valoare de 2,5 miliarde de dolari ce are ca obiect importul de gaze naturale din statul arab in urmatorii 15 ani, a afirmat ministrul israelian al Infrastructurii, Benjamin Ben-Eliezer, transm
Israelul si Egiptul vor incheia, pe 30 iunie, un acord in valoare de 2,5 miliarde de dolari ce are ca obiect importul de gaze naturale din statul arab in urmatorii 15 ani, a afirmat ministrul israelian al Infrastructurii, Benjamin Ben-Eliezer, transmite Mediafax.
Conform intelegerii, Egiptul va exporta anual 1,7 miliarde de metri cubi de gaze naturale, incepand cu luna octombrie a anului 2006. "Semnarea acordului este important pentru imbunatatirea relatiilor politice dintre cele doua state", a afirmat Ben-Eliezer. Anul trecut, oficialii israelieni au anuntat ca intentioneaza sa majoreze consumul de gaze, pentru ca, pana in 2025, acest tip de combustibil sa reprezinte 25% din totalul energetic, fata de 10% in prezent.
Compania de utilitati Electric Corp, detinuta de statul israelian, a incheiat anul trecut o intelegere cu Eastern Mediterranean Gas, firma mixta israeliano-egipteana, pentru cumpararea de gaze din Egipt, insa disensiunile politice dintre cele doua tari au impiedicat materializarea acordului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.