Cursul monedei americane a coborat ieri de la 2,9811 la 2,9566 lei, minimul ultimelor sase sedinte interbancare.
Scaderea de ieri a fost cauzata de evolutia paritatii euro/dolar pe pietele financiare internationale, unde moneda unica a reusit
Cursul monedei americane a coborat ieri de la 2,9811 la 2,9566 lei, minimul ultimelor sase sedinte interbancare.
Scaderea de ieri a fost cauzata de evolutia paritatii euro/dolar pe pietele financiare internationale, unde moneda unica a reusit sa urce la 1,2237 dolari, dupa ce vineri seara atinsese un maxim de 1,2286 dolari.
Revenind la piata interna, observam ca aprecierea euro fata de dolar nu a avut efecte asupra cursului mediu, care a urcat de la 3,6150 la 3,6155 lei, mentinandu-se astfel in culoarul 3,61 - 3,62 lei, existent inca de la inceputul acestei luni. Pe piata monetara, dobanzile interbancare nu s-au schimbat, cele la un an fiind cuprinse intre 6,19 si 9,56 la suta, iar cele la o zi si o saptamana intre 7 - 8 la suta.
Asa cum aratam, euro a reusit sa depaseasca, dupa mai bine de o saptamana, pragul de 1,22 dolari, insa in partea a doua a zilei a coborat la 1,2135 dolari, o data cu aparitia unor zvonuri privind reducerea dobanzii de catre Banca Centrala Europeana. O astfel de masura ar avantaja si mai mult moneda americana, avand in vedere ca dobanda de peste Ocean se situeaza la 3 la suta, asteptandu-se pentru sfarsitul lunii o crestere la 3,25 la suta.
Investitorii au avut in vedere si rezultatele intalnirii la nivel inalt a UE, precum si comentariile ministrilor italieni privind posibilitatea iesirii din zona euro.
In ceea ce priveste pretul unciei de aur, aceasta a urcat ieri dimineata la Londra la 440,50 dolari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.