Guvernul de la Kiev a anuntat ca va continua procedurile pentru reprivatizarea celui mai mare combinat siderurgic al Ucrainei, Krivorihstal, vandut anul trecut in conditii dubioase unor apropiati ai fostului presedinte, Leonid Kucima, Mediafax, citan
Guvernul de la Kiev a anuntat ca va continua procedurile pentru reprivatizarea celui mai mare combinat siderurgic al Ucrainei, Krivorihstal, vandut anul trecut in conditii dubioase unor apropiati ai fostului presedinte, Leonid Kucima, Mediafax, citand Reuters. Krivorihstal a fost cea mai contestata privatizare din perioada celor zece ani de presedintie a lui Kucima. Noul presedinte, Viktor Iuscenko, si premierul Iulia Timosenko au descris tranzactia drept "o hotie". Privatizarea respectiva a fost atacata in justitie, iar in luna aprilie, un tribunal din Kiev a decis ca transferul de proprietate s-a facut ilegal. Combinatul a fost vandut anul trecut pentru 800 de milioane de dolari - pretul fiind sub alte oferte - unui consortiu de cumparatori care aveau legaturi stranse in fosta administratie prezidentiala. Iulia Timosenko a precizat ca 93,07% din actiunile societatii vor fi vandute prin licitatie, iar 1,74% din titluri vor fi plasate pe bursa locala. "Aceasta privatizare va fi transparenta, publica si concurentiala", a adaugat Timosenko. Mai multe companii internationale, printre care Mittal Steel si Arcelor, s-au aratat interesate de preluarea combinatului ucrainean.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.