Ministrul Agriculturii a anuntat ca in viitor va exista un reglaj din partea Consiliului pe produs pentru suprafetele ce vor fi cultivate pentru a evita situatia de acum cand, dupa ce culturile de grau au fost subventionate, supraproductia determina
Ministrul Agriculturii a anuntat ca in viitor va exista un reglaj din partea Consiliului pe produs pentru suprafetele ce vor fi cultivate pentru a evita situatia de acum cand, dupa ce culturile de grau au fost subventionate, supraproductia determina cultivatorii sa ceara Guvernului diferenta de pret. Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, a declarat, sambata, ca, potrivit estimarilor, in acest an va exista o productie de aproximativ sapte milioane de tone de grau, iar prioritatea Ministerului Agriculturii este, in prezent, de a gasi spatiile de depozitare pentru aceasta cantitate, transmite corespondentul Mediafax. Flutur a precizat ca "nu va fi o problema", Romania avand capacitate de depozitare pentru aproape noua milioane de tone de grau. El si-a exprimat speranta ca negocierea intre producatorii agricoli si cei din panificatie sa duca la un pret rezonabil al graului si nu la o scadere.
"Cele doua milioane de lei date la hectar anul trecut, fara sa existe un control, cat s-a cultivat, plus celelalte masuri de subventionare a culturilor de grau au facut ca in toamna sa se acorde bani cultivatorilor, iar acum, criza de supraproductie sa ii faca pe producatori sa mai ceara o data bani de la bugetul de stat pentru a acoperi diferenta de pret. Cata nesabuinta si lipsa de profesionalism pentru pomenile electorale ale PSD", a spus Flutur.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.