Mai multe masini de mare tonaj au blocat, sambata la pranz, timp de zeci de minute, unul din sensurile de mers ale Drumului National 1, la 40 de kilometri de Bucuresti, intr-un protest spontan fata de interdictia impusa camioanelor de a circula pe ac
Mai multe masini de mare tonaj au blocat, sambata la pranz, timp de zeci de minute, unul din sensurile de mers ale Drumului National 1, la 40 de kilometri de Bucuresti, intr-un protest spontan fata de interdictia impusa camioanelor de a circula pe aceasta ruta la sfarsit de saptamana. Dupa mai bine de doua ore de discutii, protestatarii au deblocat soseaua dupa ce au primit un document in care se afirma ca ordinul prin care transportatorilor rutieri din constructii le era interzis sa circule pe DN1 in timpul saptamanii nu ar fi intrat in vigoare, intrucat nu a fost publicat in Monitorul Oficial. "Am luat amenzi de circa 300 de milioane de lei in ultimele doua saptamani si acum ne-am saturat si am vrut sa blocam drumul. Platim si noi rovigneta, insa nu avem dreptul sa circulam pe unde vrem. Pe DN1 nu se poate, iar pe varianta ocolitoare exista un pod peste Prahova pe care greutatea maxima admisa este de 16 tone, in conditiile in care masinile noastre au chiar si 40. Orice am face noi, transportatorii rutieri din constructii, suntem in conflict cu legea", a declarat Augustin Hagiu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Transportatorilor Rutieri in Constructii (ATRC).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.