Primaria orasului Piatra Neamt intentioneaza sa emita obligatiuni municipale care sa fie tranzactionate la bursa, sumele obtinute prin aceasta operatiune urmand sa fie folosite pentru plata datoriilor restante, transmite corespondentul Mediafax. Prim
Primaria orasului Piatra Neamt intentioneaza sa emita obligatiuni municipale care sa fie tranzactionate la bursa, sumele obtinute prin aceasta operatiune urmand sa fie folosite pentru plata datoriilor restante, transmite corespondentul Mediafax. Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a declarat, sambata, ca va contacta o firma care sa asigure consultanta primariei, in vederea emiterii de obligatiuni municipale care sa fie tranzactionate la bursa.
In luna mai, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a anuntat, dupa o sedinta a Consiliului National al Coalitiei, ca Guvernul va elimina articolul inclus in Legea datoriei publice privind constituirea unei comisii la nivel central pentru acordarea imprumuturilor necesare autoritatilor locale, astfel incat avizul acestei comisii sa nu mai fie obligatoriu pentru contractarea creditelor.
El a apreciat ca mentinerea acestui articol, care obliga autoritatile locale sa obtina avizul comisiei centrale inaintea contractarii unor imprumuturi, este contrara principiului autonomiei locale si impiedica dezvoltarea localitatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.