Sindicalistii din infrastructura feroviara blocheaza total circulatia pe calea ferata in intervalul orar 7.00 si 11.00, printr-o greva generala programata sa dureze pana vineri. Protestul angajatilor din infractructura se suprapune cu greva generala
Sindicalistii din infrastructura feroviara blocheaza total circulatia pe calea ferata in intervalul orar 7.00 si 11.00, printr-o greva generala programata sa dureze pana vineri. Protestul angajatilor din infractructura se suprapune cu greva generala a mecanicilor de locomotiva, declansata pe 8 iunie. Situatia este neobisnuita, pentru ca legea prevede asigurarea unei treimi din activitate pe perioada grevei. Astfel, putinele trenuri care mai circulau dimineata vor fi reprogramate dupa ora 11.00. Situatia este foarte grava, pentru ca multi oameni care fac naveta nu vor mai putea sa ajunga la munca. Din aceasta cauza este probabil ca administratia sa solicite anularea grevei in instanta.
Grevistii cer o marire salariala de 10,7% si 20 de tichete de masa lunar.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.