Ministrul Sãnãtãþii, Mircea Cintezã, este dispus sã reia negocierile cu reprezentanþii Federaþiei Sanitas. Decizia de a se intalni cu sindicaliºtii a fost luatã la o sãptãmanã dupã
Ministrul Sãnãtãþii, Mircea Cintezã, este dispus sã reia negocierile cu reprezentanþii Federaþiei Sanitas. Decizia de a se intalni cu sindicaliºtii a fost luatã la o sãptãmanã dupã ce aceºtia au anunþat cã panã astãzi vor fi completate listele cu membrii de sindicat ºi salariaþii care vor participa la greva de avertisment ºi greva generalã ce ar urma sã fie declanºate in perioada urmãtoare.
''Ministrul Cintezã pare sã-ºi fi schimbat atitudinea faþã de noi. Astãzi, la propunerea lui, vom relua discuþiile privind revendicãrile cadrelor medicale ºi ale personalului auxiliar. Sperãm ca ministrul Sãnãtãþii sã vinã cu o ofertã serioasã, nu sã incerce o tragere de timp'', ne-au declarat surse autorizate din cadrul Federaþiei Sanitas.
Aceleaºi surse ne-au spus cã ''panã nu se va face rectificare bugetarã despre soluþionarea revendicãrilor sindicaliºtilor nu se prea poate vorbi decat in termeni generali''. Pe de altã parte, fondurile de salarii pentru personalul din unitãþile sanitare ''se vor termina la jumãtatea lunii august''.
''Rectificarea bugetarã nu va acoperi tot necesarul. In aceste condiþii discuþiile dintre noi ºi autoritãþi trebuie reluate la sfarºitul lunii septembrie'', sunt de pãrere reprezentanþii Federaþiei Sanitas.
Printre revendicãrile sindicaliºtilor se numãrã plata integralã a salariilor ºi sporurilor specifice, potrivit legii ºi contractului colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã, acordarea a 20 de tichete de masã, lunar, pentru fiecare salariat ºi adoptarea regulamentului de sporuri prevãzut in OUG 115/2004.
Cadrele medicale ºi personalul auxiliar au organizat un miting de protest, in data de 19 mai a.c., la sediul Ministerului Sãnãtãþii (MS) ºi un miting, urmat de marº, in data de 2 iunie a.c..
Negocierile anterioare dintre reprezentanþii MS ºi reprezentanþii sindicaliºtilor au eºuat. Declanºarea urmãtoarelor acþiuni de protest depinde de ''modul in care vor decurge discuþiile de astãzi''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.