Autoritatile americane investigheaza o frauda de proportii care a afectat unul din cei mai mari producatori de carduri din lume. E posibil ca datele a peste 40 de milioane de utilizatori de carduri de credit din SUA sa fi fost copiate de hackeri care
Autoritatile americane investigheaza o frauda de proportii care a afectat unul din cei mai mari producatori de carduri din lume. E posibil ca datele a peste 40 de milioane de utilizatori de carduri de credit din SUA sa fi fost copiate de hackeri care au reusit sa intre in sistemul companiei. Incidentul este cel mai grav de acest gen din istorie. Anchetatorii afirma ca sistemul informatic al companiei "CardSystems Solutions" din Atlanta, subsidiara a "MasterCard International", a fost infectat cu un virus programat sa copieze numele, banca si numarul de cont al utilizatorului unui card de credit emis de companie. Nu se stie cine a plasat acest virus in sistem, dar oficialii MasterCard au confirmat ca datele furate pot fi folosite pentru retragerea frauduloasa de fonduri din conturile a milioane de clienti.
"Majoritatea americanilor nu stiu ca datele lor personale au incaput pe mainile unor persoane neautorizate. Mai mult, nimeni nu stie inca daca aceste date vor fi folosite pentru retragerea de bani sau in alte scopuri. Tranzactiile efectuate de compania unde s-a descoperit virusul depasesc 12 miliarde de euro anual numai in SUA. Va dati seama ca hackerii ar putea fura o suma importanta de bani inainte de blocarea cardurilor respective", explica David Sobel, expert in depistarea fraudelor din sistemul bancar american.
FBI a preluat ancheta in acest caz si a comunicat ieri ca prima tentativa de intrare in sistem s-a inregistrat pe data de 22 mai. in acel moment, investigatorii au decis sa pastreze secretul asupra incidentului. Acest incident, catalogat de specialisti drept extrem de grav, este ultimul dintr-o serie de brese inregistrate la companii financiare de talie mondiala.
in ultimul an, mai multe banci si companii emitente de carduri din SUA au raportat diverse fraude in sistemul financiar. Pagubele estimate de anchetatori se ridica la cateva zeci de milioane de dolari. Din cauza acestor probleme tot mai multe companii cer inasprirea legilor referitoare la protectia datelor personale ale clientilor si introducerea unor reglementari comune de actiune in cazul in care apar astfel de incidente.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.