Compania petroliera Lukoil intentioneaza sa investeasca 2,6 miliarde de dolari, in urmatorii 10 ani, pentru dezvoltarea activitatilor de rafinare si de marketing, a declarat vineri, potrivit Mediafax, vicepresedintele grupului, Dimitri Tarasov. Taras
Compania petroliera Lukoil intentioneaza sa investeasca 2,6 miliarde de dolari, in urmatorii 10 ani, pentru dezvoltarea activitatilor de rafinare si de marketing, a declarat vineri, potrivit Mediafax, vicepresedintele grupului, Dimitri Tarasov. Tarasov a spus ca majoritatea investitiilor vor fi facute in perioada 2006-2008 si vor avea drept scop modernizarea rafinariilor pentru cresterea productiei si a calitatii produselor. Cea mai mare parte a fondurilor vor fi folosite pentru modernizarea rafinariilor Nijgorod si Volgograd, precum si pentru cumpararea si construirea unei retele de benzinarii. Lukoil a produs anul trecut 86,2 milioane de tone de petrol (1,724 milioane de barili pe zi), iar 45,3 milioane de tone au fost procesate de rafinariile proprii. Tarasov a mai spus ca, incepand cu 1 iulie, reteaua de retail a Lukoil va incepe sa vanda motorina la standard Euro 4, produsa de rafinariile sale. Introducerea noului combustibil va determina majorarea usoara a costului de productie, stocare si vanzare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.