Liberalizarea cursului de schimb al monedei chineze nu va rezolva dezechilibrul comercial, declara François Bourguignon care vede in stagnarea economiei europene una dintre problemele mondiale. "Probabil ca yuanul este subevaluat, insa corectarea ac
Liberalizarea cursului de schimb al monedei chineze nu va rezolva dezechilibrul comercial, declara François Bourguignon care vede in stagnarea economiei europene una dintre problemele mondiale. "Probabil ca yuanul este subevaluat, insa corectarea acestei practici nu va produce o schimbare majora in comertul international", spune economistul-sef al Bancii Mondiale.
Senatul american ar putea adopta, in luna iulie, o reglementare privind aplicarea unei taxe de 27,5% asupra tuturor importurilor chinezesti, in cazul in care oficialii de la Beijing nu vor liberaliza cursul monedei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.