Guvernul a suspendat executãrile silite ºi acþiunile juridice impotriva a 11 firme din portofoliul Autoritãþii pentru Valorificarea Activelor Statului, printre care Rocar Bucureºti, CUG Cluj Napoca ºi IAIFO Zalã
Guvernul a suspendat executãrile silite ºi acþiunile juridice impotriva a 11 firme din portofoliul Autoritãþii pentru Valorificarea Activelor Statului, printre care Rocar Bucureºti, CUG Cluj Napoca ºi IAIFO Zalãu, panã la finalizarea procedurilor de dizolvare ºi lichidare voluntarã a firmelor.
Celelalte opt firme incluse in ordonanþa de urgenþã aprobatã miercuri de Executiv pentru modificarea unui act similar elaborat in 2004 vizand finalizarea unor privatizãri sunt: Brafor Braºov, Ampelum Zlatna, Autotransport Braºov, Electroreparaþii Bucureºti, CMB Bocºa, Foraj Sonde Targu Cãrbuneºti, Sincar Brãila ºi SA Turnu din Turnu Mãgurele.
"Pentru aceste societãþi, procedura lichidãrii voluntare nu s-a finalizat in termenul prevãzut de lege, stabilit la 30 aprilie. In unele cazuri, procedura a fost intreruptã de litigiile provocate de declanºarea lichidãrii voluntare, in alte cazuri din cauza faptului cã procesul de valorificare a activelor a intampinat dificultãþi", se aratã intr-un comunicat al Guvernului. Executivul precizeazã cã, in lipsa unei decizii privind suspendarea executãrilor silite ºi a acþiunilor judiciare, ar fi avut loc litigii in instanþã, urmate de contestarea valabilitãþii actelor incheiate in perioada in care firmele se aflau in lichidare ºi de anularea documentelor de vanzare a activelor.
Suspendarea executãrilor ºi a acþiunilor juridice va expira la momentul dizolvãrii sau lichidãrii celor 11 firme, insã nu mai tarziu de 31 decembrie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.