France Telecom, al doilea mare operator de telecomunicatii din Europa, intentioneaza sa inainteze o oferta pentru achizitionarea companiei britanice Cable & Wireless, pentru suma de patru miliarde de lire sterline, potrivit ziarului Sunday Telegraph,
France Telecom, al doilea mare operator de telecomunicatii din Europa, intentioneaza sa inainteze o oferta pentru achizitionarea companiei britanice Cable & Wireless, pentru suma de patru miliarde de lire sterline, potrivit ziarului Sunday Telegraph, relateaza Mediafax.
In cazul in care tranzactia se va finaliza, compania franceza va avea acces la a doua mare retea de telecomunicatii din Marea Britanie, dupa cea detinuta de grupul British Telecom.
Conform publicatiei citate, planul a fost elaborat de directorul financiar la France Telecom, Michel Combes. "Nu exista nici o indoiala ca France Telecom are in vedere o oferta pentru Cable & Wireless", se arata in articol, care citeaza pe unul dintre apropiatii lui Combes.
La inceputul lunii iunie, Guvernul francez a vandut 6,2 la suta din actiunile France Telecom, pentru circa 3,4 miliarde de euro (4,17 miliarde de dolari). Dupa aceasta tranzactie, statul mai detine 34,9 procente din actiunile companiei de telecomunicatii. Masura initiata de noul Guvern francez reprezinta o incercare de obtinere de fondurile necesare pentru reducerea somajului si un ragaz pentru controversatele privatizari din sectorul energiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.