Un aradean si-a amenajat o gradina pe bloc, unde isi petrece cea mai mare parte a zilei, cultivand legume. Ioan Urechian are 75 de ani si spune ca in viata sa i-a fost dat sa faca numai lucruri cu care sa atraga atentia celor din jur. Batranul afirma
Un aradean si-a amenajat o gradina pe bloc, unde isi petrece cea mai mare parte a zilei, cultivand legume. Ioan Urechian are 75 de ani si spune ca in viata sa i-a fost dat sa faca numai lucruri cu care sa atraga atentia celor din jur. Batranul afirma ca i-a venit aceasta idee dupa ce a fost nevoit sa-si paraseasca imobilul in care a locuit. "imi place sa muncesc. Toata ziua sunt in gradina. Am avut casa mare si gradina, dar au venit comunistii si ne-au spus ca ne darama locuinta", spune Ioan Urechian.
Aradeanul reuseste sa rivalizeze, in fiecare an, cu productia oricarui legumicultor. Tot anul nu da nici un ban pe legume, ba, mai mult, le ofera si vecinilor care vin sa-i ceara cate o rosie, o ridiche, sau frunze de verdeata pentru ciorbe.
De asemenea, din vita de vie care se intinde din fata blocului pana in gradina suspendata produce 75 de litri de vin anual. Anul trecut Ioan Urechian a reusit sa prepare si 20 de litri de tuica dintr-un cais, care a crescut tot pe bloc. Apa pentru udatul gradinii e asigurata din apartamentul propriu al familiei Urechian, care a reusit sa prelungeasca si teava de incalzire pana in solariile de pe bloc, pentru a le putea intretine si pe timp de iarna. "Pe terasa blocului am montat o placa de beton foarte groasa astfel incat locatarii sa nu aiba nici o problema. Totul e bine izolat, chiar si un elicopter ar putea sa aterizeze aici", ne-a explicat gradinarul de la bloc.
Pensionarul a crescut pana anul trecut si animale. "in 2004 am avut 70 de pui si un porc. Anul acesta n-am mai cumparat pui ca m-am saturat de carnea de pasare. Iar de porc, n-am mai avut bani", incheie Urechian.
Cu acceptul vecinilor, Ioan Urechian a devenit stapanul terasei blocului in care locuieste. Acolo si-a amenajat, dupa toate regulile gradinaritului, doua sere in care cultiva telina, morcovi, rosii, hrean, ridichi, salata, marar, patrunjel si tarhon.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.