Presiunea asupra chiriilor pe piata imobiliara este in crestere, fiind alimentata de accesul inca limitat la credite in cazul persoanelor cu venituri medii si de mentinerea unui dezechilibru intre cererea si oferta la tranzactionare, a declarat, samb
Presiunea asupra chiriilor pe piata imobiliara este in crestere, fiind alimentata de accesul inca limitat la credite in cazul persoanelor cu venituri medii si de mentinerea unui dezechilibru intre cererea si oferta la tranzactionare, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu. "Creditul imobiliar este o solutie numai pentru cei cu venituri substantiale. Familiile cu venituri cuprinse intre 200 si 500 de euro nu pot contracta un imprumut mai mare de aproximativ 35.000 de euro, suma insuficienta pentru cumpararea unei locuinte", a declarat Zilisteanu, prezent la o conferinta pe tema stabilirii unui statut comun la nivel european privind standardizarea si certificarea agentilor imobiliari.
In plus, oferta de vanzare pe segmentul imobiliar, desi in crestere, nu reuseste sa acopere decat in mica masura cererea totala, astfel ca persoanele cu venituri insuficiente sunt obligate sa se indrepte spre piata chiriilor, a mai spus oficialul ARAI.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.