Guvernul a ratificat in ultima sedinta un acord de imprumut incheiat cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in valoare de 225 de milioane de dolari, destinat restructurarii in sectorul transporturilor. Din imprumutul exter
Guvernul a ratificat in ultima sedinta un acord de imprumut incheiat cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in valoare de 225 de milioane de dolari, destinat restructurarii in sectorul transporturilor. Din imprumutul extern acordat de BIRD, 149 de milioane de dolari vor fi alocati transportului rutier, 75 de milioane de dolari vor fi directionati catre restructurarea transportului feroviar si un milion de dolari transportului cu metroul, precizeaza sursa citata. Proiectele finantate prin acest imprumut au ca obiective cresterea eficientei cailor ferate si rutiere, reducerea costurilor transporturilor, imbunatatirea sigurantei rutiere si reducerea aglomeratiei in trafic.
In privinta transportului feroviar, din banii disponibili prin acest imprumut vor fi achizitionate echipamente pentru intretinerea infrastructurii si controlul trenurilor, va fi instruit personalul implicat in managementul feroviar si vor fi implementate sisteme europene de management.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.