Vremea, in aceasta vara, se va incadra in limitele normale, cu zile calduroase urmate de altele cu temperaturi putin mai scazute, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale pentru Meteorologie, cu oca
Vremea, in aceasta vara, se va incadra in limitele normale, cu zile calduroase urmate de altele cu temperaturi putin mai scazute, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale pentru Meteorologie, cu ocazia, Zilei Mondiale pentru Combaterea Desertificarii. "Va fi cate o saptamana calduroasa, urmata de cateva zile cu temperaturi mai scazute, ceea ce este normal", a spus Sandu. El a adaugat ca pentru iulie si august se estimeaza aceste alternante de temperaturi ridicate cu umiditate, cu precizarea ca temperatura medie va fi mai mare cu 2 grade fata de cea inregistrata de obicei. Sandu a spus ca, pentru saptamana viitoare se prognozeaza timp frumos la mare.
Sulfina Barbu, ministrul Mediului, a atras atentia asupra impactului negativ asupra mediului determinat de cresterea temperaturilor. Masuratorile facute in ultimii 100 de ani au indicat faptul ca temperatura medie anuala a crescut cu 0,8 grade Celsius. In cazul in care nu se reduc emisiile de gaze cu efect de sera, pentru urmatorii 100 de ani se previzioneaza cresterea temperaturii medie anuale cu pana la 5 grade Celsius, ceea ce ar avea un impact catastrofal asupra lumii, a completat Ion Sandu. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.