Federatia ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania) organizeaza in perioada 17-19 iunie 2005, la Bucuresti, Seminarul international "Dizabilitatea si drepturile omului". Evenimentul se desfasoara sub coordonarea DPI-Europe (
Federatia ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania) organizeaza in perioada 17-19 iunie 2005, la Bucuresti, Seminarul international "Dizabilitatea si drepturile omului". Evenimentul se desfasoara sub coordonarea DPI-Europe (Disabled Peoples' International) si este patronat de Presedintia Romaniei. Participa reprezentanti din majoritatea tarilor europene, din SUA si Canada, intalnirea de la Bucuresti avand si caracterul Adunarii Regionale anuale a DPI-Europe. Principalul punct pe agenda intalnirii va fi discutarea, in premiera in Romania, a Conventiei ONU privind Protectia si Promovarea Drepturilor si Demnitatii Persoanelor cu Dizabilitati. Alte teme ale seminarului sunt strategia europeana privind drepturile omului - nediscriminarea si sansele egale, dubla discriminare a anumitor categorii de persoane cu dizabilitati (cum sunt copiii, femeile si imigrantii), integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati si, nu in ultimul rand, planul european de actiune in domeniul dizabilitatii. Evenimentul este finantat de Fundatia pentru o Societate Deschisa prin programul East-East: Partnership Beyond Borders si este sponsorizat de BRD - Group Societe Generale, avand ca parteneri Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic din Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Organizatia pentru Copii si Adulti pentru nevoi speciale "Trebuie" si Grupul de Studiu al Problematicii Handicapului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.