Emil Rosianu (foto), presedintele lui Poli Timisoara, a decis joi dupa amiaza sa-l demita pe antrenorul Cosmin Olaroiu, apreciind ca acesta nu si-a aparat corect sansele in meciul din ultima etapa, cu Steaua. Atunci banatenii au pierdut cu 1-2, titlu
Emil Rosianu (foto), presedintele lui Poli Timisoara, a decis joi dupa amiaza sa-l demita pe antrenorul Cosmin Olaroiu, apreciind ca acesta nu si-a aparat corect sansele in meciul din ultima etapa, cu Steaua. Atunci banatenii au pierdut cu 1-2, titlul a ajuns in Ghencea, determinandu-l pe Gigi Becali sa declare ca "Oli n-avea cum sa ma incurce, doar e prietenul meu". Antrenorul lui Poli a negat ca s-ar fi predat in fata Stelei, mai mult, a calificat declaratiile patronului stelist drept iresponsabile si totul parea ca intra pe fagasul normal. Olaroiu a stabilit programul echipei, apoi a plecat in Italia, in vacanta, alaturi de Viorel Moldovan. Joi dupa amiaza, presedintele Emil Rosianu s-a enervat de toate discutiile care s-au facut in jurul evolutiei lui Poli in Ghencea si a hotarat, de unul singur, demiterea antrenorului. El l-a sunat pe Viorel Moldovan si i-a propus sa preia echipa ca antrenor principal. "Moldo-gol", care si-a prelungit recent intelegerea ca jucator cu Poli, a ramas perplex, refuzand sa dea un raspuns. Intre timp, a aflat de decizie si Anton Dobos, fostul patron a lui Poli si actual consilier al lui Rosianu. Din Austria, Dobos l-a sunat pe presedinte si l-a convins ca este o decizie gresita si ca Olaroiu este un profesionist desavarsit, care nu s-ar preta la blaturi. Induplecat, Rosianu a revenit asupra hotararii, anuntand ca este gata sa-i propuna un nou contract antrenorului. "I-am reziliat contractul lui Olaroiu, dar se va semna un nou acord, cu alte clauze. In contractul ce va intra in vigoare din vara va fi trecuta in mod explicit obligativitatea castigarii titlului in editia 2005/2006 a campionatului. Am luat aceasta decizie pentru a sterge orice indoiala asupra corectitudinii evolutiei lui Poli in campionat", a declarat Rosianu joi noapte. "M-am saturat sa vorbeasca toti de blat fara probe, pe mine ma afecteaza. M-am enervat si am fost inteles gresit la nervi. Firma noastra este afectata cand se vorbeste atata despre blaturi, mai ales cand ele nu au loc. Olaroiu ramane la Poli, dar va semna un nou contract, pentru care a fost deja de acord", a subliniat Emil Rosianu.
Indignati de declaratiile lui Gigi Becali
Ulterior, Poli a dat publicitatii un comunicat oficial in care este atacat Gigi Becali, devenit principalul vinovat pentru situatia creata. "Conducerea clubului este indignata de ultimele afirmatii ale lui Gigi Becali care seamana suspiciuni nedrepte la adresa lui Cosmin Olaroiu si a lui Gigel Coman. Cosmin Olaroiu este si va fi antrenorul lui Poli si in noul campionat, obiectivul principal fiind castigarea titlului. El se afla in momentul de fata in Italia la un curs de antrenori si se intoarce luni, iar vineri, 24 iunie, va fi prezent la reunirea echipei", se arata in comunicatul citat. "Nu se poate construi nimic pe un vulcan. Poli are in momentul de fata toate elementele necesare pentru marea performanta, sustinere financiara, un antrenor capabil, un lot puternic, care va primi intariri in aceasta perioada de pauza, si are si cea mai puternica si frumoasa galerie din tara. Nu e cazul sa ne lasam influentati negativ de cei care vor sa minimalizeze ceea ce se incearca la Timisoara", mai scrie in comunicatul remis pe site-ul oficial al lui Poli Timisoara. Gigi Becali a declarat ieri ca nu il intereseaza la situatia de la Poli Timisoara si nici nu vrea sa comenteze acuzatiile de destabilizare pe care i le-au adus banatenii. "Nu ma intereseaza ce se intampla la Timisoara, doar ce se intampla la Steaua. Nu ma intereseaza nici ce spune Rosianu, el nici nu stie pe ce lume traieste", s-a multumit sa spuna patronul Stelei. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.