Runda disputata, ieri, in cea de-a 42-a editia a Turului ciclist al Romaniei, a fost ca un meci de fotbal intre Jiul Petrosani si Pandurii Tg. Jiu, cele doua noi promovate in divizia A fiind capetele etapei a cincea. Dupa o deplasare obositoare de la
Runda disputata, ieri, in cea de-a 42-a editia a Turului ciclist al Romaniei, a fost ca un meci de fotbal intre Jiul Petrosani si Pandurii Tg. Jiu, cele doua noi promovate in divizia A fiind capetele etapei a cincea. Dupa o deplasare obositoare de la Deva la Petrosani, unde am fost intampinati chiar de primarul Carol Schehter, noi ocupand pasnic orasul, oficialii cursei au dat startul spre Tg. Jiu. La intrarea in judetul Gorj, s-a declansat o puternica aversa de ploaie, cu descarcari electrice, fapt care nu i-a impiedicat, insa, pe alergatori sa coboare cu viteze ametiotoare de circa 60-70 km/h. La Bumbesti, la km 33, a avut loc si primul sprint, castigat clar de Olecsandr Surutkovici (Mirage), urmat de Murat Sergen (Turcia 2) si Patrick Kos (Olanda). La putin timp dupa sprint, vreo zece concurenti au initiat o evadare in bloc, dintre acestia reusind sa se desprinda de pluton doar Peter olde Dubbelink (Olanda), Maral Mustafa (Turcia 1) si Alphan Berat (Turcia 2), care au trecut in aceasta ordine atat la catararea C, de la Arcani (km 64, 520 m), cat si la sprintul de la Ciuperceni (km 93). Ecartul lor cel mai mare a fost de 1:53, rezultat care l-a apropiat pe olandez de tricoul galben BRD-GSG. Cum de fiecare data in cursa evadatii au fost prinsi, si de aceasta data, cu aproximativ 20 km inainte de sosire, plutonul i-a "inghitit" pe cei trei temerari. Pe ultima parte a cursei, s-a petrecut si un incident haios, provocat de un calut care a alergat mai multi kilometri paralel cu rutierii. La sosirea in Tg. Jiu, dupa 120 km, parcusi cu o viteza orara din nou foarte mare (45,3 km/h), primul a trecut Berry Nagelhout (Olanda), urmat de Olecsandr Surutkovici si Mehmet Mutlu. Astfel, inaintea ultimelor doua etape, bulgarul Ivailo Gabrovsky pastreaza tricoul galben BRD-GSG, imbracat dupa prima etapa, Olecsandr Surutkovici schimba verdele cu tricoul alb TNT, Alexandru Ciocan ramane imbracat cu tricoul rosu Asirom, Marian Frunzeanu reimbraca tricoul verde Sert, iar Sorin Gabriel Pop mentine tricoul albastru SRR.
Ultimele doua etape se vor derula astfel: azi - plecare la ora 12.15 de la Tg. Jiu, catarare B la Poienari (km 46, 550 m, ora 13.25), sprint la Horezu (km 67, ora 13.55), catarare B la Dealul Chietrarilor (km 87, 560 m, ora 14.25), sprint la Govora (km 98, ora 14.40), sprint la Rm. Valcea (km 115, ora 15), catarare B la Piatra (km 135, ora 15.30), catarare B la Tigveni (km 144, 490 m, ora 15.45), sosirea fiind programata la Curtea de Arges in jurul orei 16; maine - ultima runda va debuta la ora 9.30, sprint la Capataneni (km 22, ora 10.15), catarare A la Barajul Vidraru (km 31, 1010 m, ora 10,35), catarare A la Cabana Piscul Negru (km 79, 1400 m, ora 11.40) si sosire si catarare A, la cota 2000, la Balea Tunel (km 88, ora 12). (CMM)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.