O treime din lucrarile hidrologice verificate de Ministerul Mediului si Gospodaririii Apelor (MMGA) nu mai corespund din punct de vedere tehnic si ar trebui reconditionate, a declarat ieri ministrul de resort precizand ca unele dintre ele sunt inca i
O treime din lucrarile hidrologice verificate de Ministerul Mediului si Gospodaririii Apelor (MMGA) nu mai corespund din punct de vedere tehnic si ar trebui reconditionate, a declarat ieri ministrul de resort precizand ca unele dintre ele sunt inca in perioada de garantie oferita de constructor, iar altele nu.
"S-au verificat pana in prezent lucrarile din trei bazine hidrografice din cele 11 de pe teritoriul tarii. Din evaluarile noastre, 32 la suta dintre ele nu mai corespund calitativ si necesita imbunatatiri, unele chiar substantiale, avand in vedere ca sunt distruse in proportie de 50 la suta", a declarat, citat de Mediafax, ministrul Sulfina Barbu. Intrebata cine va suporta reparatiile, ministrul a explicat ca in cazul lucrarilor care au iesit din garantie asteapta "ajutorul statului pentru ca reparatiile sa nu fie suportate din bani publici, ci din banii celor care au semnat procesul-verbal de receptie a lucrarii sau de cei care le-au construit gresit, daca se va dovedi ca exista vinovati pentru situatia actuala a constructiilor".
Verificarile au fost solicitate de procurorii anticoruptie la toate bazinele hidrografice din tara, in urma inundatiilor din primavara acestui an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.