Liderii UE sunt decisi sa onoreze promisiunile catre statele ce asteapta sa adere, se spune in proiectul de document final al summit-ului de la Bruxelles. Conform AFP, in acest document liderii europeni saluta semnarea Tratatelor de aderare cu Romani
Liderii UE sunt decisi sa onoreze promisiunile catre statele ce asteapta sa adere, se spune in proiectul de document final al summit-ului de la Bruxelles. Conform AFP, in acest document liderii europeni saluta semnarea Tratatelor de aderare cu Romania si Bulgaria si considera ca acesta reprezinta un pas important in vederea integrarii celor doua tari. "Consiliul European isi asuma hotararile luate la summit-ul din decembrie 2004 si subliniaza nevoia de a le pune integral in practica", spune documentul mentionat.
De asemenea, liderii europeni promit sa respecte decizia luata in decembrie 2004, prin care hotarau data de 3 octombrie 2005 ca data de incepere a negocierilor de aderare cu Turcia, negocieri ce se asteapta sa dureze cel putin zece ani. Aderarea Turciei nu se bucura insa de sprijinul tuturor fortelor politice din tarile membre.
Angela Merkel, principala figura a opozitiei germane in vederea alegerilor din septembrie a declarat ca planurile privind aderarea Turciei reprezinta o "politica externa iresponsabila pe care nu o vom sprijini".
Idee cu care Jean-Claude Juncker, prim-ministru al Luxemburgului si detinator al presedintiei Uniunii Europene nu este de acord. "Multi dintre colegii nostri considera ca angajamentele pe care UE si le-a luat in ultima perioada trebuie asumate in intregime si respectate", a declarat Junker.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.