Mircea Lucescu si cei patru jucatori romani de la Sahtar, Ciprian Marica, Razvan Rat, Flavius Stoican si Cosmin Barcauan, au sosit ieri in Romania, dupa ce joi au invins pe Dinamo Kiev, in ultima etapa din campionatul ucrainean. Intalnirea dintre cel
Mircea Lucescu si cei patru jucatori romani de la Sahtar, Ciprian Marica, Razvan Rat, Flavius Stoican si Cosmin Barcauan, au sosit ieri in Romania, dupa ce joi au invins pe Dinamo Kiev, in ultima etapa din campionatul ucrainean. Intalnirea dintre cele doua forte ale campionatului, disputata la Donetk si incheiata cu 3-2, nu a avut nici o miza, intrucat elevii lui "Il Luce" isi asigurasera titlul cu o runda inainte. La sosirea pe Aeroportul Baneasa, Lucescu, a fost chestionat cu privire la situatia fotbalului romanesc. "Cred ca cel mai bun presedinte este Padureanu, n-a existat unul mai bun ca el. Omul si-a condus echipa cum a crezut el, cu strategia de care a avut nevoie pentru a mentine Bistrita in Divizia A si sunt 15 ani. Mergeam acolo sa jucam cu echipa nationala, faceam pregatire, l-am cunoscut in perioada aia. Presedinte mai bun ca el n-a existat", a mentionat antrenorul roman. Mircea Lucescu a afirmat ca meseria de presedinte de club este foarte grea. "Este cu totul altceva decat cea de om de afaceri. Ai de-a face cu oameni care au un talent deosebit, cu jucatori care au o anumita fragilitate umana, care pun in prim plan talentul lor si trebuie sa fii foarte atent. Dovada, ce se intampla la Steaua acum, este greu...", a spus Lucescu. Tehnicianul a subliniat ca Oleg Protasov poate fi o solutie pentru banca tehnica a Stelei. "Toata lumea este o tara, nu poti spune ca trebuie sa iei neaparat de aici. Este o competitie, eu cum m-am dus in Ucraina? Foarte bine poate sa vina un antrenor de acolo in Romania, sau rus, sau italian. Si Zenga si Landi au reusit sa-si puna amprenta pe echipele lor. Nu stiu de ce Hagi a refuzat Steaua, nu pot sa ma pun in pielea lui", a adaugat Lucescu. Antrenorul lui Sahtar a mentionat ca a fost un an bun pentru familia Lucescu, dupa ce fiul sau, Razvan, s-a calificat cu Rapid in Cupa UEFA. "Razvan a reusit sa dubleze succesul meu. Eu asa consider, pentru ca a dominat categoric, prin joc si rezultate, echipele bucurestene, cele mai importante si primele patru totodata. Este un succes mare, dar i-a lipsit altceva, pentru ca titlul se castiga si cu o strategie dusa in afara terenului de joc si ma refer aici la relatiile cu LPF, FRF, cu mass-media. N-ar fi ajuns in situatia sa li se suspende terenul intr-un moment in care avea o sansa mare la titlu. George Copos n-a avut timp pesemne, dar o sa se adapteze usor-usor. Razvan trebuie sa-si faca un drum al lui, la alt nivel", a comentat Lucescu, precizand ca este "prea batran" pentru a reveni in Romania. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.