Cele mai valoroase reprezentative de polo din lume, printre care se numara si Romania, au debutat, joi seara, in cadrul celor doua grupe din Liga Mondiala, intreceri gazduite in acest final de saptamana de bazinele olimpice din Portugalete (Spania) s
Cele mai valoroase reprezentative de polo din lume, printre care se numara si Romania, au debutat, joi seara, in cadrul celor doua grupe din Liga Mondiala, intreceri gazduite in acest final de saptamana de bazinele olimpice din Portugalete (Spania) si Belgrad. Inscrisa in premiera in "FINA World League", echipa tricolora antrenata de fostul mare jucator Vlad Hagiu a fost la un pas de o mare surpriza chiar in runda inaugurala, fiind egala campioanei europene en-titre, Serbia&Muntenegru, timp de mai bine de trei reprize. Din pacate, insa, plusul de experienta si de valoare al galonatei selectionate plave, abonata la medalii in toate competitiile majore din ultimul deceniu, si-au spus cuvantul, Serbia&Muntenegru castigand disputa, cu 10-7 (3-1, 1-2, 0-0, 6-4), dupa ce in minutul 28 scorul era egal, 5-5 (n.n. - se joaca dupa noul regulament, cu reprize de cate opt minute)! Conform afirmatiilor lui Hagiu, a fost o intalnire extrem de dramatica, in care s-au marcat nu mai putin de zece goluri in ultima repriza. "Daca jucam dupa regulamentul vechi (n.n. - patru reprize de cate sapte minute, scoteam un egal!", a declarat cu umor Hagiu, dupa care a adaugat ca golurile echipei noastre au fost realizate de Edi Andrei (3), Iosep (2), Radu Cosmin si Dunca (cate unul). In celelalte meciuri de la Belgrad, Italia a intrecut Croatia, cu 13-11, iar SUA a dispus de Germania, cu 9-8. Aseara, dupa inchiderea editiei, Romania a intalnit vicecampioana europeana Croatia, astazi va primi replica Braziliei iar maine dimineata va juca impotriva SUA. Reamintim ca ultimele meciuri din grupa B se vor disputa, in perioada 24-26 iunie, la Stuttgart, urmand ca primele patru clasate sa se califice pentru turneele semifinale gazduite de Toronto si New York.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.