O ampla retea de trafic international de droguri care actiona pe rutele Spania - Romania, Franta - Romania a fost anihilata, in urma unei atente monitorizari, de ofiterii de la Crima Organizata Timisoara. Operatiunea cu numele de cod "Extaz" a demara

O ampla retea de trafic international de droguri care actiona pe rutele Spania - Romania, Franta - Romania a fost anihilata, in urma unei atente monitorizari, de ofiterii de la Crima Organizata Timisoara. Operatiunea cu numele de cod "Extaz" a demarat in luna martie, joi fiind prinsi patru barbati, dintre care unul era liderul retelei. La caz au lucrat Crima Organizata, SRI si Serviciul de Informatii al MAI.

O alta retea de traficanti de droguri a fost anihilata de ofiterii de la Crima Organizata Timisoara, fiind retinuti si prezentati instantei in vederea emiterii mandatelor de arestare preventiva patru barbati, dintre care unul era "capul" intregii afaceri. Potrivit unor surse din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Timisoara, la inceputul lunii martie s-a initiat operatiunea cu numele de cod "Extaz", la care au participat, pe langa ofiterii de la Crima Organizata, si lucratori ai SIIPI Timis si ai Serviciului Roman de Informatii - Sectia Timis.
In speta, a fost pusa sub supraveghere informativa calificata o retea ce se ocupa cu traficul international de droguri pe relatiile Spania-Romania, Franta-Romania, avand ca finalitate introducerea in Romania si distribuirea in zona de vest a tarii de pastile ecstasy si rezina de canabis.

Zabrali a fost prins la frontiera

Existand probe suficiente pentru retinerea membrilor retelei, ofiterii au hotarat prinderea acestora in flagrant in momentul in care introduceau drogurile in tara.
In urma unor informatii potrivit carora la data de 16 iunie urmau sa soseasca in tara, din Franta, doi dintre membrii filierei de trafic de stupefiante care aveau in bagajele lor o importanta cantitate de droguri, politistii de la Crima Organizata le-au monitorizat activitatea afland ca vor intra la ora 12.30 a zilei de joi, cu un autocar, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac.
Parcursul autocarului a fost supravegheat indeaproape de catre ofiterii de la Crima Organizata si structura specializata a SIIPI Timis pe relatia Nadlac - Timisoara, astfel incat, o data ajunsi la destinatie, dupa ce calatorii si-au luat bagajele din autocar, s-a realizat prinderea in flagrant a celor doi membri ai retelei.
Potrivit acelorasi surse, cei doi au fost identificati ca fiind Bogdan Mihai Pricopie (23 de ani), poreclit "Zabrali", si Marius Florin Chis (21 de ani), ambii din municipiul Timisoara, in bagajele carora a fost gasita cantitatea de 483 grame rezina de canabis.
De asemenea, la locul de stationare a autocarului au fost identificati si prinsi alti doi membri ai filierei, Jean Sorin Crihan (22 de ani) si Dinu Dionisie Ganea (liderul de 22 de ani), ambii din Timisoara, care asteptau sa preia marfa de la cei care au introdus-o in tara, pentru a fi portionata si distribuita la consumatori.

14 descinderi simultane

Dupa prinderea liderului si a celor trei membri ai filierei de trafic transfrontalier de droguri, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de judecatori, ofiterii au efectuat 14 descinderi simultane la domiciliile tuturor membrilor retelei, precum si la cele ale consumatorilor care se aprovizionau de la aceasta retea.
La actiune au participat, in afara ofiterilor de la Crima Organizata Timisoara, si cei din judetele Arad si Caras Severin, "mascati" din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, procurorul coordonator si unul dintre cainii antidrog ai Directiei Vamale Timisoara. In urma perchezitiilor, au fost ridicati si dusi la sectie 16 indivizi, membri ai retelei sau consumatori, care au fost audiati pentru a se afla cu exactitate intreaga activitate infractionala a acestora si eventuala existenta a unor alte persoane implicate in traficul ilicit de droguri.
Liderul filierei si cei trei membri retinuti de politisti au fost prezentati, ieri, Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de trafic international cu droguri de risc, fapte ce se pedepsesc cu inchisoarea de la 10 la 20 ani, si asociere in vederea savarsirii de infractiuni de catre un grup infractional organizat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.