Celebrului ciclist Gino Bartali, dublu castigator al Turului Frantei, i-a fost dedicat, la 5 ani de la moartea sa, un film biografic, realizatorii peliculei alegand ca locatie de desfasurare a competitiei orasul Sibiu. Orasul de la poalele Cibinului
Celebrului ciclist Gino Bartali, dublu castigator al Turului Frantei, i-a fost dedicat, la 5 ani de la moartea sa, un film biografic, realizatorii peliculei alegand ca locatie de desfasurare a competitiei orasul Sibiu. Orasul de la poalele Cibinului a fost gazda a doua evenimente cu acelasi subiect: ciclismul. in afara Turului Romaniei, a carei caravana a trecut ieri prin Sibiu, in urbea ardeleana au inceput filmarile la lungmetrajul "Bartali - omul de otel". Italienii au ales Romania pentru ca ofera un cadru natural asemanator cu cel din Franta anilor '40. Filmarile vor dura trei zile, fiind alesi ca figuranti mai multi rutieri autohtoni, care vor fi recompensati pentru efortul lor cu 4 miloane de lei.
in Sibiu s-a montat recuzita completa necesara unui asemenea eveniment: biciclete, masini de epoca, tricouri de epoca, podiumuri cu steagul Frantei, tribune. Filmul e considerat de italieni ca un omagiu adus lui Bartali, omul care a castigat Turul Frantei atat inainte de razboi, in 1938, cat si dupa, in 1948. Gino a murit in anul 2000, la 85 de ani.
 in Romania s-a realizat aproape intreg filmul, italienii gasind cu greu un velodrom care sa se apropie de cel pe care concurau ciclistii inainte de razboi. Dupa cautari indelungi prin Ungaria si Bulgaria, producatorii s-au oprit la velodromul Dinamo, pe care, culmea, l-au cosmetizat pentru a aduce cu unul adevarat din anii '40. si atunci, ca figuranti au fost alesi ciclisti romani, de la Dinamo, unul dintre ei marturisind ca ar fi dorit chiar sa il intreaca pe actorul principal, astfel incat cursa sa para reala.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.