La nivelul judetului Bacau, pentru a ne putea apara mai bine ne-am infiintat o asociatie a instructorilor auto. Prin scrisoarea noastra vrem sa va aducem probe pentru doi corupti din Politia orasului, care acum au fost angajati la Prefectura, la serv
La nivelul judetului Bacau, pentru a ne putea apara mai bine ne-am infiintat o asociatie a instructorilor auto. Prin scrisoarea noastra vrem sa va aducem probe pentru doi corupti din Politia orasului, care acum au fost angajati la Prefectura, la serviciul comunitar pentru permise de conducere. Din cauza lor, noi, instructorii auto, suntem nevoiti in continuare sa dam spaga, pentru a ne trece examenul elevii pe care ii pregatim.
Amandoi au dat, de cand au fost angajati la serviciul circulatiei, de dupa revolutie, mii de carnete in alb. Pentru fiecare carnet dat astfel, primeau in medie 2.000 de dolari. Ei faceau totul si proba teoretica si cea practica. Puneau X-urile si la proba practica se facea numai act de prezenta.
De cand ne-am dat seama de pericolul pe care il reprezinta acesti doi ofiteri, dupa 1995 si pana in prezent, am reclamat la Directia Circulatiei si la Ministerul de Interne in mai multe randuri, dar de fiecare data nu s-a miscat absolut nimic. Cei care au primit carnetul de conducere in aceste conditii au facut numai tragedii pe sosele (n.r. in scrisoare exista lista cu persoanele si data la care au primit carnete de conducere "in alb", cat si exemple cu grave accidente de circulatie provocate de acestia).
inainte de 1989, unul dintre ei, G.A., era instructor la singura scoala de soferi din Bacau. Asa cum spun colegii nostri mai in varsta, era singurul care lua spaga pentru inscriere la examen si pentru obtinerea carnetului de conducere, dupa scoala si examen. in urma cu ani, a fost facut ofiter, cu toate ca legea nu permitea acest lucru: nu avea studii superioare. Mai mult decat atat, la acea vreme erau subofiteri cu facultatea terminata si nu erau avansati, pentru ca ei nu aveau "inaintarea": spaga.
Ajuns ofiter examinator, a stiut el cum sa adune spaga - facea X-uri cu ambele maini la candidatii analfabeti care produc acum cele mai groaznice accidente. in vara anului 2003, luna iulie, a urcat toti 12 candidati in autobuz si inainte de a incepe efectiv examenul le-a spus: "Biletul cu autobuzul costa 100 de euro, cine are ramane in autobuz, iar cine nu, coboara". in felul acesta a luat de la fiecare candidat suma de 100 de euro, in total 1.200 euro. De asemenea, in toamna anului 2004, luna octombrie, s-a urcat in autobuz si de data asta le-a zis candidatilor: "Trebuie sa dati spaga, altfel nu va dau examenul. si eu la randul meu dau, sa fie foarte clar". Unul din acesti candidati s-a dus la conducerea Inspectoratului, dar s-a musamalizat totul. sirul faptelor ar putea continua la nesfarsit.
Instructori din
Asociatia Instructorilor Auto Bacau



Nota redactiei

Organele de control care doresc numele persoanelor acuzate, cat si detalii despre faptele lor pot contacta redactia. Le vom pune la dispozitie intreaga scrisoare primita de la asociatia respectiva.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.