Becali isi poate freca mainile de bucurie. Refuzat de toti cei la care a apelat pentru a prelua functia de antrenor al Stelei, patronul a gasit un tehnician "cu nume" dispus sa vina in Ghencea: ucraineanul Oleg Protasov.
"Negociez cu un antr

Becali isi poate freca mainile de bucurie. Refuzat de toti cei la care a apelat pentru a prelua functia de antrenor al Stelei, patronul a gasit un tehnician "cu nume" dispus sa vina in Ghencea: ucraineanul Oleg Protasov.
"Negociez cu un antrenor din strainatate, dar nu va dezvalui numele lui!", a marturisit Gigi Becali zilele trecute. Ieri, presedintele executiv Mihai Stoica a confirmat ca ucraineanul este in fruntea listei. Conform unor surse apropiate Stelei, "MM" a plecat ieri in tara vecina pentru a-i inainta oferta: un an de contract pentru care Oleg va primi intre 250.000 si 300.000 de dolari.
Protasov a jucat 68 de meciuri pentru nationala Uniunii Sovietice si doar unul pentru Ucraina, inscriind 29 de goluri. El a jucat o data contra Romaniei, la turneul final al CM 1990, cand ai nostri au invins cu 2-0. A fost "Gheata de argint" a Europei in 1986, cand a marcat de 36 de ori pentru Dnepr, fiind intrecut doar cu un gol de Marco van Basten. Ca antrenor, fostul mare atacant si-a inceput cariera in Grecia, la Veria, insa s-a consacrat la Olimpiakos Pireu, cu care a castigat cel de-al 7-lea titlu consecutiv al gruparii elene. La 17 martie 2004 a fost demis de la carma lui "Oly", dupa o infrangere care a detronat echipa de pe primul loc. Vinovat: Ilie Dumitrescu, a carui echipa, AEK Atena, a invins pe Olimpiakos cu 1-0.



Gigi Becali: "Negociez cu cinci straini"

Patronul Stelei a recunoscut ieri doar ca antrenorul Stelei "va fi sigur unul de peste hotare".
Gigi Becali, bosul stelist, a recunoscut ieri ca a renuntat definitiv la varianta aducerii unui antrenor roman pe banca Stelei, dupa ce variantele Hagi, Dan Petrescu sau Olaroiu au picat din diverse motive. Patronul a recunoscut ca ia in calcul in acest moment doar "achizitionarea" unui tehnician de peste hotare: "Acum negociez cu cinci antrenori straini. Nu pot sa va spun despre cine e vorba - Protasov, Pedrazzini sau altcineva. Sigur nu e Zenga. Cand voi avea un nume cert, il voi face public".

Dorinel Munteanu, dat afara!

Pe de alta parte, Becali a afirmat ca nu-i mai prelungeste contractul lui Dorinel Munteanu: "Din punctul meu de vedere, poate sa plece la CFR Cluj sau oriunde in alta parte. si-a facut datoria fata de club, e liber sa se duca unde vrea!". Divergentele dintre patron si jucator au aparut dupa ce "Munti" a refuzat functia de antrenor principal al Stelei. (Paul Bardasu)

Regulile ucraineanului

Oleg Protasov ar putea fi inscaunat in aceste zile. Fostul mare international al URSS a explicat cu putin timp in urma, intr-un interviu, motto-urile dupa care se ghideaza in meseria de antrenor.
Conform regulilor sale, "bisericutele" dintre unii jucatori ai Stelei vor disparea fara urma, iar fitele unora ca Radoi nu vor fi acceptate.

1. Motto. "Cand ma apuc de un lucru, nu mai am timp nici sa respir. Sunt dedicat muncii 100% si asa trebuie sa fie toti cei cu care lucrez".

2. Cerinte. "Vreau sa vad o echipa moderna, care joaca un fotbal rapid, in viteza. Vreau sa existe in orice moment al jocului mai multe variante de a pasa mingea. Vreau ca jucatorii sa se miste incontinuu, iar mingea sa nu stea o clipa pe loc. Vreau ca fotbalistii sa se dubleze unul pe altul, dar, cel mai important lucru, vreau sa se traga la poarta fara ezitare".

3. Tactica. "Sunt adeptul atacului cu toate liniile. Dar, cand se pierde mingea, toti jucatorii trebuie sa vina in aparare".

4. Caracter. "Uneori, "explodez". Dar, in general, sunt tipul de persoana care nu se uita urat la jucatori. Nu sparg sticle si alte lucruri, nu e stilul meu. Respect jucatorii, insa iau foc cand vad indiferenta. Daca-i spun unui fotbalist sa nu mai faca un lucru si el continua sa-l faca, sunt fortat sa actionez. il voi arunca din echipa intr-o secunda, indiferent de numele sau".

5. Munca. "Meseria de antrenor e sa rezolve un joc de puzzle. Un tehnician trebuie sa construiasca un tot din piesele pe care le are la dispozitie".

6. Responsabilitate. "Antrenorul este responsabil pentru rezultatele echipei".

7. Mentalitate. "Unii jucatori care au o mentalitate gresita, drept care eu le-o voi schimba pentru totdeauna. Aici voi insista eu. De exemplu, nu concep ca un jucator sa faca spectacol in fata camerelor de luat vederi cand nu este multumit de schimbare, sa arunce tricoul sau sa nu vrea sa iasa de pe teren. Vreau ca acesti jucatori sa inteleaga ca schimbarea are loc in folosul echipei. Echipa se afla deasupra tuturor!".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.