Cele trei angajate ale Serviciului Contabilitate din cadrul Inspectoratului scolar (IsJ) Neamt si-ar putea pierde posturile dupa ce in biroul lor a fost gasita o candela in care era un bilet-pomelnic cu numele prefectului si al unor persoane din cond
Cele trei angajate ale Serviciului Contabilitate din cadrul Inspectoratului scolar (IsJ) Neamt si-ar putea pierde posturile dupa ce in biroul lor a fost gasita o candela in care era un bilet-pomelnic cu numele prefectului si al unor persoane din conducerea IsJ, cele trei fiind banuite ca fac magie neagra. Presupusele incercari ale contabilelor de a atrage fortele raului asupra conducerii Inspectoratului Judetean Neamt si Prefecturii au fost analizate, miercuri, intr-o conferinta de presa, de prefectul de Neamt, Toader Mocanu si de Dorina Drexler, inspector scolar general al judetului Neamt, transmite corespondentul Mediafax.
Inspectorul Dorina Drexler a precizat ca in biroul departamentului contabilitate cele trei angajate se rugau la o candela in care era un bilet pe care se aflau trecute numele lui Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt, al inspectorului scolar general al judetului Neamt, al Eugeniei Condurat, sefa Serviciului normare-salarizare din cadrul IsJ Neamt si al lui Ion Balan, reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii, venit la Piatra Neamt pentru a ancheta modul in care au fost achizitionate unele bunuri in timpul fostei conduceri a Inspectoratului.
seful IsJ Neamt s-a declarat surprins ca intr-o institutie publica se pot produce asemenea lucruri. "Ce face fiecare in spatiul lui privat, intim, acolo unde se roaga pentru sanatate mai mult sau mai putin, ca face o papusa si o inteapa, e problema lui, dar daca face acest lucru intr-o institutie inseamna ca nu are alta treaba si ca trebuie sa gasim o solutie alternativa", a spus inspectorul scolar general.
Cele trei contabile sustin ca s-ar fi rugat pentru sanatatea celor aflati pe pomelnic, insa prefectul de Neamt, Toader Mocanu, afirma ca este vorba despre o "minciuna gogonata", mai ales ca printre numele de pe biletul din candela se numara si cel al persoanei venite in control de la Bucuresti.
Prefectul a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, daca ar fi niste "persoane demne", cele trei angajate ale Inspectoratului Neamt ar trebui sa-si inainteze demisiile. in aceeasi conferinta de presa, seful ISJ Neamt a facut referire "si la practicile babelor, care atunci cand vor raul cuiva apeleaza la acelasi procedeu numit in limbajul popular pusul in candela". Dorina Drexler a spus ca va informa conducerea Ministerului Educatiei in legatura cu aceasta situatie si ca va cere ca serviciile Departamentului contabilitate sa fie inlocuite cu prestatiile unei societati de contabilitate. Totodata, Drexler a anuntat ca una din contabile va fi transferata pe o functie de arhivar, iar de la celelalte doua sunt asteptate demisiile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.