Ultimul sondaj realizat de Institutul francez de statistica Ifop arata ca sase francezi din zece, adica 61 la suta din totalul populatiei, regreta vechea moneda nationala, francul, se arata intr-un comunicat AP. In anul 2002, aceeasi proportie din po
Ultimul sondaj realizat de Institutul francez de statistica Ifop arata ca sase francezi din zece, adica 61 la suta din totalul populatiei, regreta vechea moneda nationala, francul, se arata intr-un comunicat AP. In anul 2002, aceeasi proportie din populatie dorea introducerea monedei europene. Astfel, in prezent, numai 39 la suta mai sustin moneda euro. Statistica arata insa ca printre cei care s-au opus Constitutiei Europene, peste 77 la suta doresc o revenire la francul francez, pe cand 56 la suta dintre cei care au fost in favoarea Constitutiei nu regreta introducerea monedei unice. Acest sondaj sustine, pentru moment, si declaratiile lui Philippe de Villiers, presedinte la MPF, care propune realizarea unui referendum in Franta privind mentinerea monedei unice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.