Parlamentul European (PE) a respins o propunere a statelor membre UE referitoare la stocarea, pentru un interval de trei ani, a informatiilor rezultate din comunicatii telefonice si din folosirea postei electronice, relateaza publicatia electronica E
Parlamentul European (PE) a respins o propunere a statelor membre UE referitoare la stocarea, pentru un interval de trei ani, a informatiilor rezultate din comunicatii telefonice si din folosirea postei electronice, relateaza publicatia electronica EU Observer. Propunerea de stocare a datelor a fost initiata, anul trecut, de Franta, Marea Britanie, Suedia si Irlanda, in cadrul masurilor de combatere a terorismului.
Europarlamentarii au respins aceasta propunere, afirmand ca este exagerata. Rezolutia adoptata de Parlamentul European afirma ca o asemenea lege ar fi extrem de costisitoare si ar incalca "principiul prezumtiei de nevinovatie".
Daca datele ar fi stocate pe perioada propusa, acest lucru ar insemna acumularea unui volum de date echivalent cu "zece gramezi de dosare, fiecare ajungand de la Pamant la Luna".
In prezent, nici macar nu exista un mecanism de cautare care sa poata face fata la un asemenea volum de informatii, pentru ca, folosind tehnologia existenta, durata unei singure cautari ar fi de "50 pana la 100 de ani". Propunerea a fost criticata, la inceputul anului, si de companiile private, precum si de organizatiile pentru apararea drepturilor civile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.