Intrarile nete de capital in activele Statelor Unite au crescut in aprilie la 47,4 miliarde de dolari, nivel sub asteptari si insuficient pentru a acoperi deficitul comercial lunar al tarii, potrivit unui raport guvernamental publicat miercuri, relat
Intrarile nete de capital in activele Statelor Unite au crescut in aprilie la 47,4 miliarde de dolari, nivel sub asteptari si insuficient pentru a acoperi deficitul comercial lunar al tarii, potrivit unui raport guvernamental publicat miercuri, relateaza Mediafax. Influxul net de capital a crescut fata de cel de 40,6 miliarde de dolari inregistrat in martie, dar a fost sub estimarile de circa 60 de miliarde de dolari. Deficitul comercial al Statelor Unite a fost in luna aprilie de 57 de miliarde de dolari. Raportul Guvernului a dus la deprecierea dolarului in raport cu euro. Astfel, euro s-a apreciat la circa 1,2104 dolari, dupa publicarea datelor, fiind cu 0,6 procente peste cursul de inchidere al zilei de marti. Temerile legate de capacitatea Statelor Unite de a atrage capital au reprezentat principalul element care a provocat declinul cu 30 la suta al indicelui dolarului, in decurs de trei ani, incheiati in decembrie 2004.
"Pare sa fie un declin al interesului investitorilor straini in piata noastra de obligatiuni, in special fata de bonurile de Trezorerie", a declarat Michael Woolfolk, analist la Bank of New York.
Investitiile straine in bonurile de Trezorerie au scazut in aprilie la 24,66 miliarde de dolari, de la 27,79 de miliarde de dolari, cu o luna in urma. Totusi, investitorii straini institutionali au cumparat obligatiuni in valoare de 13,98 de miliarde de dolari, dupa ce vandusera bonuri de 14,98 de miliarde de dolari, in martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.