Prin functiile de simulare, sistemul tutorial, dezvoltat de SIVECO Romania, ajuta parintii si elevii sa completeze realist optiunile de pe fisele de inscriere la liceu


Pe pagina web http://admitere.edu.ro a fost lansata la fine
Prin functiile de simulare, sistemul tutorial, dezvoltat de SIVECO Romania, ajuta parintii si elevii sa completeze realist optiunile de pe fisele de inscriere la liceu


Pe pagina web http://admitere.edu.ro a fost lansata la finele lunii mai o aplicatie extrem de utila elevilor si parintilor, care vor avea astfel la dispozitie un ghid online privind admiterea in licee, care promite sa nu oboseasca niciodata, indiferent de numarul de intrebari si variante pe care ar dori sa le incerce. Alaturi de http://titularizare.edu.ro si http://bacalaureat.edu.ro, http://admitere.edu.ro este un sub-site al Portalului Educational SEI (http://portal.edu.ro), cea mai importanta comunitate virtuala din Romania, care reunesteprofesori, elevi si parinti din toata tara.
Cu ajutorul aplicatiei de tip tutorial "Orientare Admitere", candidatii isi pot verifica sansele de admitere la licee si specializari specifice, pot selecta si ordona specializari dorite, pot tipari fise de inscriere. Listele de optiuni sunt cele publicate in brosurile editate de fiecare Inspectorat, iar formatul fisei tiparite este cel oficial (nu este necesara completarea de mana a fisei daca se utilizeaza aceasta optiune).
Folosirea aplicatiei de orientare este cat se poate de simpla: utilizatorii inregistrati ai portalului educational SEI (http://portal.edu.ro) acceseaza adresa de Internet http://admitere.edu.ro si se inregistreaza cu aceleasi nume de utilizator si parola ca si pe portal. Aleg apoi judetul in care doresc sa candideze si completeaza datele personale (nume, prenume, cod numeric personal, scoala de provenienta).
Eliminand specializarile pe care le considera neinteresante, si, intr-un pas ulterior unitatile de invatamant pe care nu doreste sa le ia in calcul, elevul obtine o lista de optiuni, "catalogate de computer in functie de sansele de reusita, baza de calcul fiind media de admitere din anii precedenti.
"Faptul ca aplicatia de orientare este disponibila online cu mai bine de trei saptamani inainte de startul testelor nationale reprezinta un avantaj major pentru candidati, care pot face mai multe scenarii in functie de media pe care anticipeaza ca o vor obtine la examen. In perspectiva apropiatelor teste, pentru elevi este extrem de motivant sa vada cum variaza sansele de a fi admis la un liceu de top in functie de media testelor nationale, si, in concluzie, sa se mobilizeze pentru examen", spune Stefan Morcov, Project Manager in cadrul SIVECO Romania, compania care a realizat sistemul informatic cu ajutorul caruia se realizeaza repartizarea elevilor in licee si scoli de arte si meserii
Pe site-ul 2005 (http://admitere.edu.ro) s-a afisat lista locurilor disponibile pentru admiterea in licee si scoli de arte si meserii 2005. Elevii si parintii din toata tara pot consulta online locurile, specializarile si media de admitere de anul trecut.
In perioada 20-23 iunie se vor desfasura Testele Nationale, iar intre 30 iunie si 9 iulie candidatii vor completa si vor depune fisele de optiuni.
Informatii complete despre admitere, pe portalul SEIhttp://admitere.edu.ro contine informatii complete despre examenul de admitere (metodologie, calendar de desfasurare, subiectele date la examenele din anii anteriori) si un forum de discutii pe aceste teme.
Portalul Educational SEI (http://portal.edu.ro) gazduieste anual afisarea rezultatelor admiterii computerizate in licee si scoli de arte si meserii - ADLIC, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admisi la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale scolilor si liceelor din Romania. Cu 45.000 de utilizatori inregistrati si 14 site-uri componente, Portalul SEI este cea mai importanta comunitate virtuala din Romania, reunind profesori, elevi si parinti din toata tara. Portalul educational SEI este un site al Ministerului Educatiei si Cercetarii, administrat de compania SIVECO Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.