Fostul adjunct al sefului Politiei Medgidia, comisar-sef Nicolae Safta, cel care a fost destituit in urma scandalului agresarii secretarului de stat Serban Pretor, a anuntat ieri in instanta ca si-a redus pretentiile materiale fata de inspectorat, so
Fostul adjunct al sefului Politiei Medgidia, comisar-sef Nicolae Safta, cel care a fost destituit in urma scandalului agresarii secretarului de stat Serban Pretor, a anuntat ieri in instanta ca si-a redus pretentiile materiale fata de inspectorat, solicitand doar 20.000 de euro fata de 100.000 cat ceruse initial.
La termenul de ieri, Safta a invocat faptul ca dispozitia de eliberare din functie nu este in conformitate cu prevederile Legii 360/2002 si ale Codului muncii, sustinand ca ar fi trebuit sa i se aduca la cunostinta, in scris, aceasta decizie, pentru care ar fi trebuit sa semneze de primire. Totodata, comisarul a precizat ca, in conformitate cu statutul politistului, ar fi trebuit constituit un Consiliu de Judecata al IJP, care sa delibereze asupra vinovatiei sale pe care, la randul lui, ar fi avut dreptul s-o conteste.
In ceea ce priveste valoarea daunelor morale solicitate IJP Constanta si fostului sef al institutiei, Traian Jipa, Safta si-a exprimat dorinta de a o diminua de la 100.000 de euro, cat ceruse initial, la 20.000 de euro. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 4 august.
Nicolae Safta a fost eliberat din functie la data de 18 august 2004, pentru ca nu ar fi coordonat bine ancheta in cazul agresarii lui Serban Pretor de catre doi subofiteri SPP si pentru management defectuos. Lui Safta i s-a mai reprosat ca, dupa ce i-a interogat pe Teodor Chirica (conducatorul masinii in varsta de 22 de ani) si Daniel Bogdan Mihalcea (22 de ani), a dat publicitatii identitatea agresorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.