Senatorii se pot apuca de afaceri in domeniul informatic. Ei vor fi dotati cu super-calculatoare la care ar suspina orice specialist in domeniu.
Biroul Permanent al Senatului a decis in sedinta de ieri sa se innoiasca cu ceva calculatoare. As

Senatorii se pot apuca de afaceri in domeniul informatic. Ei vor fi dotati cu super-calculatoare la care ar suspina orice specialist in domeniu.
Biroul Permanent al Senatului a decis in sedinta de ieri sa se innoiasca cu ceva calculatoare. Astfel, pe langa cele 70 de calculatoare ultraperformante achitate inca din 2004, se vor mai cumpara inca 40, astfel incat sa fie schimbate toate aparatele vechi, in total ajungandu-se la achizitionarea a 110 computere impreuna cu softul de rigoare. Pentru toate aceste "scule" Senatul a achitat din 2004 si pana acum in jur de 32 de miliarde de lei.

Vechile computere vor fi donate scolilor

Trebuie insa precizat ca pentru aceste achizitii s-a dat acordul inca de pe vremea fostului secretar general Constantin Sava (foto), ieri insa noul secretar general nu a pus obiectii prea mari, acceptand "greaua mostenire" lasata de predecesorul sau. La un calcul formal, se poate observa ca respectivele calculatoare costa cam 290 milioane de lei bucata. Senatorii mai vor sa-si cumpere si circa 20 de telefoane mobile cat mai performante. Aceasta achizitie e deocamdata doar la nivel de discutie. Calculatoarele vechi vor fi donate scolilor si spitalelor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.