Dumitru Sechelariu nu trebuie sa-si faca planuri pentru urmatoarele 20 de zile.
Pe numele sau, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a emis, ieri, un mandat de arestare preventiva care nu poate fi atacat in nici un fel, dand astfel castig de cauza p
Dumitru Sechelariu nu trebuie sa-si faca planuri pentru urmatoarele 20 de zile.
Pe numele sau, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a emis, ieri, un mandat de arestare preventiva care nu poate fi atacat in nici un fel, dand astfel castig de cauza procurorilor anticoruptie care nu doreau sa fie cercetat in stare de libertate.
Asadar, fostul primar al Bacaului, alaturi de doi complici de-ai sai, urma sa fie incarcerat, ieri dupa-amiaza, in arestul Directiei de Cercetari Penale.
Ieri, la CAB, pledoaria procurorului anticoruptie pentru sustinerea recursului a fost extrem de scurta, acesta limitandu-se doar sa ceara arestarea preventiva a lui Sechelariu pentru 29 de zile si sa spuna ca actele doveditoare se afla la dosarul instantei.
Avocatii lui Sechelariu au invocat insa lipsa de probe, mentionand ca nici macar PNA-ul nu poate sa faca aprecieri cu privire la valoarea cu care pot fi vandute, respectiv cumparate terenurile din Bacau pentru ca nu este agent imobiliar. Sechelariu a fost retinut de procurori pe 7 iunie a.c., pentru luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni.
Tot atunci au fost retinuti si Dorinel Ifrim, sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci, fost viceprimar si sunt acuzati de complicitate la aceleasi fapte. Si pe numele lor s-au emis, ieri, mandate de arestare, politistii avand misiunea de a-i gasi pentru a-i duce la beci.
Sechelariu a fost audiat pana acum de mai multe ori la PNA, ultima lui intalnire cu procurorii avand loc in 30 mai. El este cercetat in legatura cu organizarea unor licitatii, precum si cu atribuirea preferentiala a unor terenuri si lucrari publice unor societati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.