Aproape un sfert din barajele si digurile construite in preajma lacurilor din tara noastra au deficiente tehnice. In perioada mai-iunie, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a efectuat un control care a scos la iveala faptul ca 227 de construct
Aproape un sfert din barajele si digurile construite in preajma lacurilor din tara noastra au deficiente tehnice. In perioada mai-iunie, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a efectuat un control care a scos la iveala faptul ca 227 de constructii hidrotehnice aferente lacurilor din Romania, dintr-un total de 1.010 amenajari, au deficiente tehnice. Au fost inventariate 1.692 cursuri de apa, in lungime de peste 32.800 de kilometri, pentru care au fost executate, in total, lucrari de indiguire de aproape 13.000 de kilometri.
Conform ISC, au fost gasite diguri avariate prin deversare, maluri afectate de viitura, eroziuni, tasari, strapungeri si fisuri ale corpurilor digurilor si ziduri de sprijin rupte.
ISC a stabilit masuri si termene de remediere a deficientelor tehnice. Ulterior, vor fi efectuate noi controale. Totodata, ISC a dispus expertizarea acelor amenajari care prin deficientele constatate pun in pericol vietile oamenilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.