Revenit dupa trei luni in garnitura lui Mazzone, "Pepene" a fost considerat de coechipieri talismanul echipei. Nastase a raspuns ieri dupa-amiaza la telefonul mobil cu cinci minute inainte sa se prabuseasca in pat, mort de oboseala. A vorbit calm des

Revenit dupa trei luni in garnitura lui Mazzone, "Pepene" a fost considerat de coechipieri talismanul echipei. Nastase a raspuns ieri dupa-amiaza la telefonul mobil cu cinci minute inainte sa se prabuseasca in pat, mort de oboseala. A vorbit calm despre Bologna, despre nationala lui Piturca, despre ignoranta fostului sau prieten, atacantul lui Juventus, Adi Mutu, dar si despre Zenga, Becali si Steaua. Libertatea: Felicitari, Vali! Cum a fost meciul cu Parma?
Vali Nastase: Multumesc. Abia mai vorbesc, sunt obosit mort pentru ca n-am dormit nici un minut dupa fluierul de final si pana acum. Am ramas in cantonament, am mancat pe la 12 noaptea si pana la 5 dimineata am vorbit despre meciul castigat in fata Parmei. Am reusit pasa de gol, dupa trei luni de absenta din garnitura de start a Bolognei, iar colegii mi-au spus ca am revenit cu noroc, pentru ca am invins. Mi-au zis ca sunt talismanul lor. Adevarul e ca le-am purtat noroc. Oricum, a fost extrem de greu si inca nu s-a terminat, pentru ca sambata jucam returul si abia atunci se va decide cine ramane in Serie A.
De ce ai jucat fundas dreapta?
Asa mi-a spus antrenorul. Jucam de obicei cu trei fundasi, dar acum a vrut sa fie sigur ca nu luam gol, plus ca titularul de drept era suspendat. A fost nebunie, tensiune maxima, injuraturi, ghionturi, flegme. Am fost la un pas sa ne luam la bataie. E normal, la cata tensiune se stransese in noi, trebuia sa ne mai si descarcam nervii cumva.



Sageti catre Adrian Mutu

Te mai gandesti la nationala?
Nu m-a mai cautat nimeni de la amicalul acela cu Slovacia, dupa care mi-am pierdut si postul de titular la Bologna, pentru ca la Mazzone (n.r. antrenorul Bolognei) cine nu se antreneaza o zi cu echipa, pierde locul de titular. Dar, asta e! Piturca trebuie lasat in pace pentru a ne putea califica la CE din 2008. Toti sar la gatul lui, dar cu cine era sa bata Olanda? Ce sa faca? Pe cine sa ia? Nu mai sunt fotbalistii care erau inainte. Tinerii trebuie sa confirme. Daca sunt chemat, vin sa joc pentru nationala, pentru ca este o datorie de onoare.
Cu Mutu ai mai vorbit?
Ce sa mai discut cu Mutu, ca, de cand a revenit in Italia, nici macar un telefon nu mi-a dat! Am incercat sa-l caut eu, dar imi raspundea un prieten de-al lui care imi spunea ca Adi nu este acolo. Asta este, am fost ca fratii la Pitesti si acum... asta este caracterul lui Mutu, ce sa-i faci, viata te schimba. Pacat! Este un jucator bun, care poate decide de unul singur soarta unei partide, dar in meciul cu Olanda s-a vazut ca n-are meciuri in picioare. Nu poti bate Olanda cu jucatori care n-au mai jucat de sapte luni.

Vali Nastase despre...

Zenga. "Din cate am auzit eu, are oferta clara de la Chievo si este in tratative avansate cu cei de acolo".
Steaua. "Eu stiu ca Gigi Becali baga bani in fotbalul nostru, dar nu se poate sa dai antrenorii afara atat de repede, apoi sa-i suni pentru a-i aduce inapoi. Tehnicienii au prins frica de Steaua si de-asta n-are acum pe cine sa ia in Ghencea".
Revenire. "Nici nu ma gandesc sa ma intorc in campionatul romanesc. Poate sa fie o oferta fabuloasa si tot n-as mai veni".
Vacanta. Dupa partida cu Parma, de sambata, Vali Nastase se va intoarce in tara, pentru a-si petrece vacanta alaturi de familie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.