Potrivit unor statistici realizate de expertii financiari ai companiei americane Merill Lynch si ai Grupului de consultanta Capgemini - citate de ziarul "Pravda" -, 88.000 de cetateni rusi au reusit sa se imbogateasca, in urma dezvoltarii cu succes a
Potrivit unor statistici realizate de expertii financiari ai companiei americane Merill Lynch si ai Grupului de consultanta Capgemini - citate de ziarul "Pravda" -, 88.000 de cetateni rusi au reusit sa se imbogateasca, in urma dezvoltarii cu succes a economiei Federatiei Ruse. Sursele amintite au precizat ca evolutia pozitiva a economiei mondiale, in general, a determinat cresterea, in 2004, cu 7,3 la suta fata de 2003, a numarului celor ce detin o avere de cel putin un milion de dolari, ajungand la 8,3 milioane. Aceasta categorie de "bogatasi" detine, in total, 3.080 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta un sfert din toti banii existenti in lume. Cel mai mare numar de milionari au aparut in America de Nord si Canada (2,7 milioane ), gratie dobanzilor mici, impozitelor stimulative, dolarului "slab" si preturilor mari la petrol. Statisticile amintite releva ca Europa este in urma Americii de Nord in privinta numarului cetatenilor bogati. In Europa, ei au ajuns la 2,6 milioane, iar averea lor era, anul trecut, evaluata la 890 miliarde de dolari.
Cei mai bogati milionari sunt tot in Statele Unite, pe primul loc fiind Bill Gates, cu o avere de 46,6 miliarde de dolari. Pe locul al doilea se afla Germania, unde traiesc 760.000 milionari, urmata de Marea Britanie, cu 418.000 milionari. Rusia are 88.000 milionari, ea fiind, alaturi de China si Brazilia, tara cu cel mai mare ritm de crestere a PIB din lume. Expertii financiari cred ca aceste tari vor lasa in urma membrii G8 pana in 2040.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.