Liderul minerilor are ambitii politice mari. Revenit la superba sa vila din Timisoara, el a declarat ca vrea sa devina lider de partid. Numai ca, va trebui sa isi caute o alta localitate pentru a atrage aderentii. Ajuns in Timisoara in jurul orei 3 d
Liderul minerilor are ambitii politice mari. Revenit la superba sa vila din Timisoara, el a declarat ca vrea sa devina lider de partid. Numai ca, va trebui sa isi caute o alta localitate pentru a atrage aderentii. Ajuns in Timisoara in jurul orei 3 dimineata, Miron Cozma a acceptat sa stea de vorba timp de o ora cu jurnalistii timisoreni. Autointitulat "victima unor inscenari politice", "Luceafarul huilei" a afirmat din nou ca adevaratii vinovati ai mineriadelor sunt Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu si Gelu Voican Voiculescu. "Nu am pretins niciodata ca nu am gresit. Am acceptat sa merg la puscarie decat sa ma umilesc in fata lor. Cozma nu va fi umilit. Eu sunt un luptator, sunt un patriot. Nu-mi parasesc tara pur si simplu, de frica nimanui", a afirmat Cozma, ieri dimineata.
Declaratiile date la Timisoara au semanat cu cele facute in fata penitenciarului Rahova. O informatie in plus este una incendiara: Cozma se gandeste sa intre in politica. "Vreau sa infiintez un partid al muncitorilor. Dupa ce se vor linisti apele, o sa plec la Paris. Voi pleca la Acordul International al Muncitorilor, organizatie care in permanenta a luptat pentru punerea mea in libertate", a afirmat Cozma. Casa lui de pe Calea Urseni, unde este vecin cu persoane importante din Timisoara, este asaltata in permanenta de jurnalisti. "Sunt bucuroasa ca este acasa", este singura declaratie data de sotia lui Cozma. Legat de aceasta, Cozma a spus ca este o victima a regimului Iliescu. Familia, conform declaratiilor lui Cozma, a fost nevoita sa se mute la Timisoara pentru a-si gasi de lucru, pentru ca in Valea Jiului nu mai era angajata. inainte de a intra in inchisoare, "Luceafarul huilei" a lasat familiei aproape 40 de mii de dolari. Bani suficienti, spune el, pentru un trai "decent" pana cand era eliberat.
Orasul sau "adoptiv" nu l-a intampinat cu bratele deschise. Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca spera ca Miron Cozma sa nu se stabileasca la Timisoara si a adaugat ca a cerut Politiei locale vigilenta sporita in legatura cu fostul lider al ortacilor, transmite corespondentul Mediafax.
"Am inteles ca avem un nou concitadin de aseara. Cat o fi, pe buna pace si de n-o fi cu banat... Noi nu avem nimic personal cu el. Cu toate acestea, sper sa nu aiba intentia sa se stabileasca aici. il avertizez pe domnul Cozma ca Politia Timis va deveni o politie dura, si nu neaparat pentru el", a spus Draganescu. d


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.