Guvernul Tariceanu va da piept cu prima motiune de cenzura, la sase luni de la investitura. in cazul in care aceasta va fi acceptata de Parlament se deschide calea catre alegerile anticipate. Premierul Tariceanu si-a asumat ieri raspunderea in fata P
Guvernul Tariceanu va da piept cu prima motiune de cenzura, la sase luni de la investitura. in cazul in care aceasta va fi acceptata de Parlament se deschide calea catre alegerile anticipate. Premierul Tariceanu si-a asumat ieri raspunderea in fata Parlamentului pe un pachet de legi care va reforma complet justitia, dreptul de proprietate dar si drepturile minoritatilor. Pachetul cuprinde 19 acte normative. Parlamentarii PSD au anuntat ca vor depune in termen de trei zile o motiune de cenzura deoarece nu li s-au acceptat decat sase amendamente "si acelea cu un caracter mai mult formal", a declarat Mircea Geoana.
Daca motiunea va fi votata de 263 de parlamentri, Guvernul va fi demis. Caderea Guvernului poate duce la alegeri anticipate, lucru dorit de Traian Basescu si de PD, dar nedorit de liberali.
Un sondaj CURS dat publicitatii ieri arata clar ca Traian Basescu si Partidul Democrat sunt preferatii indubitabili ai electoratului. Potrivit studiului, Alianta D.A. ar castiga la eventualele alegeri anticipate 50% din voturi, fiind urmata de PSD cu 28% din sufragii.
in ceea ce priveste parerea intervievatilor despre personalitatile politice ale momentului, 71% din cei chestionati au o parere buna sau foarte buna despre presedintele Basescu. Acesta e urmat de presedintele PSD, Mircea Geoana, despre care 60% din intervievati au o parere buna. Pe locul trei e premierul Tariceanu.
CURS a sondat si opinia alegatorilor Aliantei in privinta posibilei fuziuni dintre PNL si PD, pe care 49% dintre alegatori o considera ca fiind de bun augur.
intre cele doua formatiuni fostul partid al lui Basescu e mult mai bine situat: PD are 44% din simpatia votantilor Aliantei, in timp ce PNL detine doar 38%.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.