Lucian Teodorescu, 28 de ani, din Galati, arunca bomba in materie de rate. "Vand caini in rate" este titlul unui anunt postat pe toate paginile de Internet de profil. Datorita anuntului ingenios, galateanul a ajuns sa vanda cate 5-6 caini in mai puti
Lucian Teodorescu, 28 de ani, din Galati, arunca bomba in materie de rate. "Vand caini in rate" este titlul unui anunt postat pe toate paginile de Internet de profil. Datorita anuntului ingenios, galateanul a ajuns sa vanda cate 5-6 caini in mai putin de trei saptamani. "Este un sistem mai neconventional de rate", ne-a declarat Lucian Teodorescu. Satul de zecile de anunturi care sunau identic si mai ales de faptul ca de fiecare data cand cateaua lui fata cate 7-8 pui nu reusea sa-i vanda la timp, Lucian s-a gandit la o strategie care pana la urma s-a transformat in afacere. "Eu am o catea Rotwe- iller, campioana. Merge la imperechat o data pe an. Nu reuseam sa vand toti puii la timp. Oamenii vor sa cumpere puii exact cand incep sa se hraneasca, pentru a fi cat mai mici si pentru a putea sa-i educe cum vor", spune Lucian. Pe site-urile de Internet sunt zeci de anunturi identice, pentru vanzarea de caini. Al lui Lucian este diferit, insa: el vinde catei in rate si ofera si garantie. Ultima gaselnita in materie de rate, am putea spune. "Clientul plateste avansul de 500.000 de lei pentru un pui sub cinci saptamani", spune Lucian. Astfel, noul proprietar isi rezerva dreptul de a cumpara respectivul catel. Un catelus mascul costa 3.000.000 de lei, iar o catelusa 2.500.000 de lei. "Daca se intampla ca respectivul sa nu faca rost de restul de bani, il pasuiesc in mai multe transe", ne-a dezvaluit Lucian. Mai mult, clientul beneficiaza si de garantie, timp de o luna. Daca puiul de Rotweiller moare, din cauze naturale, noul proprietar primeste un nou catel. Iar daca "stocul" e indisponibil, respectivul isi primeste banii inapoi. Chiar daca locuieste in Galati, Lucian merge si 200 de kilometri pe cheltuiala proprie pentru a oferi personal catelul noului proprietar. Metoda este extrem de riscanta, deoarece cumparatorul nu ofera, in afara de avansul de jumatate de milion, alte garantii pentru plata, dupa ce intra in posesia catelului. Lucian, insa, nu este de aceeasi parere. "Vorbesc cu omul si, daca nu este iubitor de caini, nu ii dau oricum catelul. Iar un iubitor de caini isi respecta promisiunile", ne-a spus el. Se pare ca are dreptate, pentru ca pana in prezent nu a fost pacalit. Mai mult, din profitul sau, a carui valoare se invarte in jurul a 15 milioane, si-a satisfacut cea mai mare pasiune, produsele electronice.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.