Nemultumiti de decizia Ministerului Muncii de neinregistrare a concilierii dintre sindicat si administratia santierului, cateva sute de angajati ai Santierului Naval Daewoo Mangalia au iesit pe strazile municipiului. In timpul marsului de protest, in
Nemultumiti de decizia Ministerului Muncii de neinregistrare a concilierii dintre sindicat si administratia santierului, cateva sute de angajati ai Santierului Naval Daewoo Mangalia au iesit pe strazile municipiului. In timpul marsului de protest, in zona au fost disponibilizate importante forte de ordine ale Jandarmeriei si Politiei pentru asigurarea linistii si ordinii publice si evitarea incidentelor neplacute. In urma cu peste doua saptamani, sindicalistii au atacat in contencios administrativ decizia Ministerului Muncii de neinregistrare a concilierii dintre sindicat si administratia santierului, cerand daune financiare majore. Tot atunci, Comitetul Sindicatului a depus o a doua sesizare catre Ministerul Muncii pentru ca, in cele din urma, concilierea sa aiba loc. Seful Directiei de Munca din Constanta, Daniela Dragan, a precizat atunci ca, potrivit legislatiei muncii, pe durata valabilitatii unui contract colectiv de munca salariatii nu pot declansa conflicte de interese, motiv pentru care concilierea a fost sistata. Negocierile dintre administratie si salariati au inceput de peste doua luni, iar angajatii se afla sub contract de munca valabil pana in luna august, a precizat Daniela Dragan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.