Proiectul imobiliar Baneasa, estimat la o valoare de circa 1,2 miliarde de euro, va aduce companiilor implicate, pana in 2015, o cifra de afaceri de 20 de miliarde de euro, cu o medie anuala de doua miliarde de euro, potrivit dezvoltatorilor proiectu
Proiectul imobiliar Baneasa, estimat la o valoare de circa 1,2 miliarde de euro, va aduce companiilor implicate, pana in 2015, o cifra de afaceri de 20 de miliarde de euro, cu o medie anuala de doua miliarde de euro, potrivit dezvoltatorilor proiectului. "Se estimeaza ca zona centrului comercial va genera venituri de 1-1,2 miliarde euro anual, zona de afaceri va genera intre 600 si 700 de milioane de euro pe an, iar cea a micului comert si a serviciilor va aduce in medie 100 de milioane de euro pe an", potrivit companiei Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului. Proiectul va fi realizat etapizat, pana in 2015, in partea de nord a Bucurestiului, pe un teren cu o suprafata de 224 hectare, si va include birouri (cu o suprafata de 120.000 de metri patrati), centre comerciale (170.000 de metri patrati) si 3000 de case individuale, colective sau apartamente in vile. Michael Lloyd, expert britanic in domeniul imobiliar implicat in proiectul Baneasa, a afirmat intr-o conferinta de presa ca resursele financiare vor fi asigurate prin auto-finantare, chirii pentru spatiile comerciale si birouri, precum si din credite bancare. Lloyd a precizat ca investitia realizata pana in prezent se ridica la 20 de milioane de dolari si a fost asigurata de actionarii Baneasa Investments. Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca dezvoltarea unor asemenea proiecte imobiliare "va schimba Bucurestiul" in urmatorii 7-10 ani. Terenurile aferente drumurilor principale ale ansamblului, insumand 30 de hectare, au fost preluate, printr-un act de donatie, de Primaria Sectorului 1. Municipalitatea va incasa din taxe directe si indirecte, in urmatorii zece ani, peste 770 de milioane de euro. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.