Investitorii care vor sa participe la privatizarea Bancii Comerciale Romane trebuie sa depuna scrisorile de interes pana la data de 7 iulie, iar ofertele finale vor fi acceptate pana cel tarziu la 19 septembrie, a declarat, agentiei Mediafax, presedi
Investitorii care vor sa participe la privatizarea Bancii Comerciale Romane trebuie sa depuna scrisorile de interes pana la data de 7 iulie, iar ofertele finale vor fi acceptate pana cel tarziu la 19 septembrie, a declarat, agentiei Mediafax, presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea.
"Dupa 7 iulie vom deschide camera de date a bancii, iar pana la 19 septembrie asteptam ofertele finale. Am estimat ca anuntul privind castigatorul si semnarea contractului vor avea loc pe 21 noiembrie, dar este greu de spus cum vor decurge negocierile si cati finalisti vor fi, asa ca anuntul de privatizare nu va include si aceasta data", a explicat Zbarcea.
Anuntul oficial privind lansarea privatizarii va fi publicat in presa internationala, pana la sfarsitul acestei saptamani.
Potrivit lui Zbarcea, pana in prezent si-au anuntat interesul pentru BCR sase institutii de credit. Bancile care au confirmat oficial dorinta de a participa la privatizare sunt Banca Intesa, UniCredito, Deutsche Bank, Fortis, BNP Paribas, HVB-Creditanstalt, ultima cu semn de intrebare dupa ce grupul ei a fost preluat de UniCredito.
Surse din piata bancara indica alti doi ofertanti care nu doresc sa confirme oficial interesul, fiind vorba de banca belgiana KBC si banca olandeza Rabobank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.