Cantaretul Michael Jackson este un om liber, dupa ce juriul l-a gasit nevinovat la toate cele zece capete de acuzare formulate impotriva sa de procurorii din Santa Maria, unde s-a desfasurat procesul sau in ultimele luni. La capatul a peste patru lu

Cantaretul Michael Jackson este un om liber, dupa ce juriul l-a gasit nevinovat la toate cele zece capete de acuzare formulate impotriva sa de procurorii din Santa Maria, unde s-a desfasurat procesul sau in ultimele luni. La capatul a peste patru luni de proces juriul l-a achitat pe Michael de acuzatiile de agresiune sexuala asupra unui minor, de tentativa de sechestrare si de administrare de alcool in vederea comiterii de abuzuri. Pentru toate aceste acuzatii starul, in varsta de 46 de ani si tata a trei copii, risca peste 18 ani de inchisoare.
in sala de judecata, judecatorul Melville nu i-a privit pe jurati in timpul lecturii verdictului, ramanand imobil, potrivit jurnalistului AFP. La final s-a ridicat pentru a-l felicita pe principalul avocat al apararii, Tom Mesereau.
Doi dintre fratii cantaretului si sora sa LaToya i-au strans mana mamei lor, Katherine, in timp ce Janet astepta afara.
imbracat intr-un costum negru si camasa alba, cantaretul a sosit la tribunal cu familia cu putin inainte de ora locala 13.50 si a parasit sala de judecata dupa trei ore, cu chipul imobil si mergand mecanic, salutandu-si fanii cu un gest scurt si plecand apoi spre Neverland.
Procurorul Tom Sneddon nu a anuntat daca va face apel, manifestandu-si doar deceptia fata de verdictul juriului.
Mesereau si-a declarat satisfactia. "S-a facut dreptate. Acest om este nevinovat. A fost intotdeauna", a afirmat avocatul, citat pe site-ul oficial al cantaretului.
La randul sau, Michael si familia sa se declara "usurati", a afirmat un purtator de cuvant al acestora. Fosta sotie a cantaretului si mama a doi dintre copiii sai, Debbie Rowe, s-a declarat "incantata". Doi dintre fratii lui Jackson si-au spus insa si amaraciunea, denuntand incapatanarea de care a dat dovada, dupa ei, procurorul Sneddon.
Juriul s-a consultat pentru a ajunge la un verdict inca din 3 iunie. Juratii, opt femei si patru barbati, au explicat ca au incercat sa faca abstractie de celebritatea acuzatului si sa-l judece ca pe oricine altcineva. "Pentru a-l condamna era nevoie de probe mai solide si pur si simplu acestea nu existau", a explicat unul dintre ei. "Cred ca Michael Jackson a abuzat probabil de copii in trecut", insa "se punea problema credibilitatii acuzatorului", a declarat pentru CNN un membru al juriului. "Marturia copilului a avut greutate, dar nu a putut sa-mi imprastie indoielile", a adaugat acesta.



Cronologia cazului

Achitarea lui Michael Jackson, luni, de toate acuzatiile formulate impotriva sa pune capat unuia dintre cele mai rasunatoare procese din istoria recenta a Americii.

2003

* 18 noiembrie: perchezitie la ranch-ul Neverland, la noua luni de la difuzarea la televiziune a unui documentar in care cantaretul recunostea ca a dormit in acelasi pat cu un baietel de 13 ani.

* 19 noiembrie: Jackson primeste ordinul de a se preda politiei si de a-si preda pasaportul.

* 20 noiembrie: Michael Jackson se preda serifului de la Santa Barbara. Achita 3 milioane de dolari cautiune si e eliberat dupa mai putin de o ora.



2004

* 21 aprilie: impotriva cantaretului se formuleaza zece capete de acuzare, printre care abuz sexual, tentativa de rapire a unui minor, tentativa de comitere a unui abuz sexual asupra unui minor si incitare a unui minor la consum de acool.



2005

* 31 ianuarie: incepe selectarea juratilor.

* 28 februarie: acuzarea il descrie pe Jackson drept un agresor sexual.

* 27 mai: Pledoariile finale ale ambelor parti

* 3 iunie: juriul incepe deliberarile

* 13 iunie: juriul anunta ca l-a gasit nevinovat pe Michael Jackson la toate cele zece capete de acuzare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.