Cupa Confederatiilor, minicampionatul mondial cu 8 echipe de pe toate continentele, debuteaza astazi, in Germania. Competitia, care se doreste o repetitie generala inaintea turneului final al CM, ce va fi organizat anul viitor pe aceleasi stadioane,
Cupa Confederatiilor, minicampionatul mondial cu 8 echipe de pe toate continentele, debuteaza astazi, in Germania. Competitia, care se doreste o repetitie generala inaintea turneului final al CM, ce va fi organizat anul viitor pe aceleasi stadioane, reuneste la start cele mai valoroase nationale din lume. Toate partidele vor fi transmise, in direct sau inregistrate, pe TVR 1. Meciul de deschidere a competitiei - care are programata finala la 29 iunie - va pune fata in fata nationala tarii gazda si campioana Oceaniei, Australia. Supranumita "Festivalul campionilor" sau "mini-Mondial", competitia reuneste tara organizatoare - Germania, campioana mondiala - Brazilia, campioana Americii de Sud - reprezentata de finalista Argentina, intrucat Brazilia se afla in alta calitate, campioana zonei centrale si nord-americane - Mexic, campioana Europei - Grecia, campioana Asiei - Japonia, campioana Africii - Tunisia si campioana Oceaniei - Australia.
Va fi o competitie tare, atat timp cat Brazilia ii are in lot pe Ronaldinho, Kaka si Adriano, Argentina pe Riquelme, Aimar si Saviola, iar Germania pe Kahn si Ballack. intre atatea vedete, si-a facut loc si un fotbalist care joaca in Divizia A, australianul Jon Mc Kain, de la FC National.
Din pacate, un sondaj publicat de un saptamanal din aceasta tara a aratat ca in Germania interesul pentru competitie este foarte scazut. Din persoanele interogate, doar 9,5% se intereseaza mult de aceasta intrecere, iar 22,1% s-au aratat cat de cat atrase, restul neavand nici o atractie pentru Cupa Confederatiilor. in privinta favoritei, Brazilia se afla pe primul loc, cu 35,2% din chestionati.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.