Recentele foraje efectuate de compania britanica Cairn au dus la identificarea in zona Rajasthan, India, a unuia dintre zacamintele cele mai bogate din lume. Acordul initial a permis companiei amintite desfasurarea de lucrari pe o perioada de 18 lun
Recentele foraje efectuate de compania britanica Cairn au dus la identificarea in zona Rajasthan, India, a unuia dintre zacamintele cele mai bogate din lume. Acordul initial a permis companiei amintite desfasurarea de lucrari pe o perioada de 18 luni, dar el a fost deja extins, intrucat finalizarea forajelor nu a fost total incheiata. Autoritatile indiene sunt foarte interesate in continuarea prospectiunilor si a forajelor pe teritoriul tarii, intrucat titeiul este unul dintre produsele de extrema importanta pentru economia acestei tari, motiv pentru care India este unul dintre cei mai importanti importatori de titei din lume. BBC relata, ieri, ca forajele efectuate de Cairn au loc pe o suprafata de 2.884 kilomteri patrati si, din ceea ce s-a stabilit deja, este vorba despre rezerve de titei evaluate la 30 - 70 milioane de barili.
Rezultatele forajelor sunt considerate extrem de importante, in conditiile in care, acum, India importa zilnic 2 milioane barili de titei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.