Alt ministru, alte planuri, alte modificari in invatamant. seful actual al educatiei, Mircea Miclea (foto) a anuntat, ieri, o serie de schimbari in invatamantul preuniversitar. Din anul scolar 2006-2007, liceenii vor invata mult mai putin decat acum,
Alt ministru, alte planuri, alte modificari in invatamant. seful actual al educatiei, Mircea Miclea (foto) a anuntat, ieri, o serie de schimbari in invatamantul preuniversitar. Din anul scolar 2006-2007, liceenii vor invata mult mai putin decat acum, pentru ca manualele vor fi cu 30% "mai subtiri", a anuntat Miclea, iar numarul de ore va fi mai mic. in schimb, se vor mari de patru ori orele la alegerea elevului. Cu alte cuvinte, liceanul isi poate alege orice alta disciplina ii place, iar daca scoala nu are profesori, el se va putea duce la alta scoala doar pentru a invata ceea ce doreste.
in plus, toti elevii vor face temele la scoala si nu acasa, pentru ca se va introduce obligativitatea pentru profesori de a asista elevii la teme. Pentru cei care vor mai dori sa faca meditatii, Miclea are pregatite sanctiuni.
Ministrul educatiei a promis ieri ca in acest an 1.171 scoli vor fi consolidate si reparate, profesorii care predau la sate vor primi sporuri si 350 de scoli satesti vor fi dotate cu laboratoare, computere si 1,2 milioane de carti in biblioteci.
Elevii din mediul rural care doresc sa devina studenti, dar sunt prea saraci, vor putea obtine pe toata perioada facultatii o bursa speciala, de circa 4 milioane lei, pentru care vor semna contract, dar vor avea obligatia sa se intoarca 4 ani la sat sa profeseze. scolile din mediul rural, dar si altele, vor putea primi pana la 7.000 dolari daca se asociaza cu agenti economici pentru orele de practica.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.