Agentia Nationala pentru ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va organiza vineri, la nivel national Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu handicap. La inceputul lunii iunie, Agentia a indentificat 3.294 de locuri de munca vacante, dintre care 366
Agentia Nationala pentru ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va organiza vineri, la nivel national Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu handicap. La inceputul lunii iunie, Agentia a indentificat 3.294 de locuri de munca vacante, dintre care 366 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Pentru aceasta actiune, la nivel national, si-au anuntat participarea 314 agenti economici.
"Bursa locurilor de munca este una dintre masurile afirmative pe care le implementeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca", a declarat Silviu Bian, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, si presedinte al ANOFM. "Bursa face parte dintr-o serie de actiuni initiate pentru sprijinul persoanelor care intampina dificultati reale in ocuparea unui loc de munca", a adaugat Bian. Presedintele ANOFM a lansat o invitatie agentilor economici de a participa la aceasta actiune si de a recruta personal, gratuit.
Din cele 3.294 de locuri de munca, 966 sunt distribuite in municipiul Bucuresti, 284 in judetul Ilfov, 208 in Brasov, 196 in Teleorman, 193 in Olt, 163 in Dolj, 137 in Bacau si 108 in judetul Calarasi.
Potrivit comunicatului emis de ANOFM, principalele domenii in care exista locuri de munca vacante pentru persoanele cu handicap sunt industria texila si a produselor textile, industria confectiilor, blanuri si piele, constructii, industria de masini si echipamente, industria pielariei si incaltamintei, agricultura si serviciile auxiliare, industria constructiilor metalice si a produselor din metal, comertul cu amanuntul, industria de prelucrare a lemnului si activitati de asigurare.
La nivel national, principalele ocupatii pentru care se ofera locuri de munca sunt: confectioner asamblor articole textile, operator confectioner imbracaminte, lacatus, gardian, tamplar, farmacist, economist, maturator, operator mase plastice, instalator, agent de asigurari. In plus se ofera 18 locuri de munca pentru ingineri in diverse domenii de activitate si 379 de locuri de munca pentru personal necalificat.
Bursa locurilor de munca se adreseaza persoanelor cu diferite tipuri de handicap: locomotor, hipoacizic, fizic, auditiv, somatic, senzorial, psihic, mental si vizual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.